keskiviikko, 4, lokakuu, 2023
spot_img

Lapin poliisilta hyvä muistutus mönkijällä ajavien nuorten vanhemmille – koskee ajokorttiluokkia

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

POLIISI OHJEISTAA

Mikäli kuljettajan ajokorttiluokka ei vastaa ajoneuvon vaatimuksia, kuljettaja syyllistyy kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Poliisi määrää kuljettajan ajokieltoon sekä antaa kuljettajalle sakkoa.

Lapin poliisi on kohdannut Lapin maakunnassa useita nuoria traktorimönkijöiden kuljettajia, jotka ovat ajaneet T3-b luokan traktorimönkijällä, mutta taskussa on ollut kyseiselle mönkijätyypille riittämätön T-ajokortti eli ”traktorikortti”.

Mikäli kuljettajan ajokorttiluokka ei vastaa ajoneuvon vaatimuksia, kuljettaja syyllistyy kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Poliisi määrää kuljettajan ajokieltoon sekä antaa kuljettajalle sakkoa. Kuljettaja joutuu jalkapatikkaan siltä seisomalta ja traktorimönkijä jää tien varteen odottamaan kuskia, jolla on vaadittava ajokorttiluokka.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

T-ajokortti oikeuttaa kuljettamaan T1-a, T2-a, T3-a tai T3-luokan traktorimönkijää, jonka rakenteellinen nopeus on enintään 40km/h. T-ajokortti oikeuttaa kuljettamaan myös T1-b ja T2-b luokan traktorimönkijää, jonka rakenteellinen nopeus on yli 40 kilometriä tunnissa, kuitenkin enintään 60 kilometriä tunnissa.

AM 121 -ajokortti oikeuttaa kuljettamaan edellä mainittujen lisäksi myös T3-b luokan traktorimönkijää, jonka rakenteellinen nopeus on yli 40 kilometriä tunnissa, kuitenkin enintään 60 kilometriä tunnissa.

B-ajokortilla voi kuljettaa kaikkien edellä mainittujen lisäksi T1-b, T2-b ja T3-b luokan traktorimönkijää, jonka rakenteellinen nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa, kuitenkin enintään 80 kilometriä tunnissa.

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -

- MAINOS PÄÄTTYY -

Tarkempaa tietoa mönkijätyypeistä ja niiden kuljettamiseen liittyvistä vaatimuksista voit tarkistaa esimerkiksi Liikenneturvan verkkosivuilta.

Liikenneturvan mönkijäsivut (avautuu uuteen välilehteen).

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –
- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA-Yhteistyössä
Intiimisheivaustuotteet netistä