maanantai, 30, tammikuu, 2023
spot_img

Latokartanon murhan esitutkinta valmistunut: äiti surmasi lapsensa ja itsensä – viruivat noin viikon kuolleena


UUSIMAA

Helsingin poliisi sai tiedon naisen ja lapsen kuolemista 25. maaliskuuta 2022. Poliisi teki tuolloin äidin ja pojan asuntoon tarkastuskäynnin, koska heihin ei oltu saatu yhteyttä.

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi Helsingin Latokartanossa tapahtuneen murhan esitutkinnan, tiedottaa Helsingin poliisilaitos.

Poliisi kertoo, että tapaus alkoi selvitä poliisille, kun pojasta oli tehty katoamisilmoitus. Huoli lapsesta heräsi, kun hän ei ilmestynyt kouluun.

Lapsi ja äiti löydettiin asunnosta menehtyneenä. He olivat olleet kuolleena noin viikon. Poliisi joutui murtautumaan huoneistoon, koska asunto oli lukittu turvaketjulla ja -lukolla. Lapsessa ei ollut ulkoisen väkivallan merkkejä. Mikään ei viitannut siihen, että asunnossa olisi ollut naisen ja pojan lisäksi muita henkilöitä juuri ennen kuolemaa tai sen jälkeen.

Tapausta alettiin tutkia murhana, koska poliisille heräsi epäilys, että lapsen äiti oli aiheuttanut lapsen kuoleman. Naisen osalta poliisi teki kuolemansyyntutkinnan, jonka sisältö on salassa pidettävää tietoa.

Epäillyn rikoksen motiivi ei selvinnyt esitutkinnassa.

Lapsen kuolinsyyksi todettiin myrkytys, joka johtui lääkeaineiden yhteisvaikutuksesta. Asunnosta löytyi myrkytyksen aiheuttaneita lääkkeitä ja lääkkeiden pakkauksia.

On epätodennäköistä, että lääkeaineet olisivat joutuneet lapsen elimistöön vahingossa. Poliisi siis epäilee edelleen, että nainen aiheutti pojan kuoleman.


Esitutkinnassa ei selvinnyt motiivia epäillylle teolle. Tutkinnan aikana tehtiin lukuisia kuulusteluja. Kuulustelluilla ei ollut tietoa tai havaintoja teosta tai sen suunnittelusta, vaikka useat kuulustellut olivat tehneet muuten havaintoja asianosaisista.

– Molemmat asunnossa tapahtuma-aikaan olleet ihmiset ovat kuolleet, joten emme ole esitutkinnassa saaneet selvitystä siitä, mitä ennen kuolemaa tapahtui tai mitkä asiat johtivat tähän surulliseen lopputulokseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti.

Esitutkinta lopetettiin, kun kaikki tutkintatoimenpiteet oli tehty, eikä asiaan ollut enää mahdollista saada lisäselvyyttä.


Asiassa valmistunut esitutkintamateriaali on kokonaan salassa pidettävää, koska se sisältää valtaosin julkisuuslain perusteella salassa pidettäviä tietoja. Tässä tiedotteessa on kerrottu kaikki sellaiset tutkinnassa selvinneet seikat, joille ei ole laissa määrättyä salassapitoperustetta.

Rikosasia ei etene syyteharkintaan, koska rikoksesta epäilty on kuollut. Toimitus suosittelee

Nämä kiinnostavat ihmisiä

Hälytysajossa ollut poliisiauto törmäsi nuoreen naiseen Oulun keskustassa

LIIKENNEONNETTOMUUDET Onnettomuudessa loukkaantunut nuorehko nainen toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta sairaalahoitoon. Oulun keskustassa tapahtui sunnuntaina 29. tammikuuta iltapäivällä kello neljän jälkeen liikenneonnettomuus, jossa...

Somet haltuun

79,500FanitTykkää
1,408SeuraajatSeuraa
592SeuraajatSeuraa

Kirkkonummelta sunnuntaiaamuna kadonnut 27-vuotias mies löydettiin elossa

KADONNEEN ETSINTÄ Poliisi aloitti nopeasti etsinnät Kirkkonummen Myllykylä – Vuohimäki välisellä alueella. Rajavartiolaitos ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu avustivat etsinnöissä. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti sunnuntaina...
spot_img

Rattijuopon epäonnistunut ohitus johti ulosajoon Liedossa – yksi henkilö menehtyi ja kolme loukkaantui

LIIKENNEONNETTOMUUDET Auto oli suistunut ojaan ja kääntynyt katolleen. Ajoneuvosta löytyi yksi henkilö menehtyneenä ja kolme lievästi loukkaantuneena. Pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä...
spot_img


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.