Miehen taposta syytetty 48-vuotias kemiläisnainen passitettiin mielentilatutkimukseen

Julkaistu


KEMI

Lapin käräjäoikeus on määrännyt kemiläisen miehen taposta syytetyn 48-vuotiaan kemiläisnaisen mielentilatutkimukseen perjantaina 1. maaliskuuta antamassaan välituomiossaan. Käräjäoikeuden mukaan nainen pidetään edelleen vangittuna.

Syyttäjä vaatii naiselle 10 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta taposta.

Käräjäoikeuden toimittamista asiakirjoista selviää, että syyttäjän mukaan nainen löi 56-vuotiasta miestä keittiöveitsellä selkään vasemman lapaluun alapuolelle. Veitsen 16 senttinen terä aiheutti miehelle ainakin 10 senttimetriä syvän pistohaavan rintaonteloon, josta aiheutui keuhkovamma sekä verenvuotoa rintaonteloon, jotka aiheuttivat miehen kuoleman.

Syytetty pyysi mielentilatutkimusta itse. Oikeus katsoi sen olevan perusteltua.Lopullinen tuomio asiasta tehdään, kun mielentilatutkimus on valmistunut.

Kiistää henkirikoksen.

Syytetty kiistää vastauksessaan henkirikoksen sekä myös toissijaiset syytteet. Hän ei ole omien sanojensa mukaan lyönyt uhria teräaseella selkään. Kyse voi olla enintään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syytetyllä ei ole omien sanojensa mukaan ollut tappamistarkoitusta.

Ei muista tapahtumia.

Lisäksi syytetty kertoo vastauksessaan, että ei muista kyseisen yön tapahtumia juurikaan muuta kuin sen, että hän tuli uhrin asunnolle taksilla ja heillä oli tullut jotain tavanomaista riitaa liittyen taksin maksamiseen.Syytetyn muistikuvien mukaan uhri olisi kaatunut jossakin yhteydessä, pidellyt selkäänsä ja sanonut, että ”nyt kävi pahasti”. Syytetyn viimeinen muistikuva on, kun hän havaitsi uhrin vuotavan / vuotaneen verta huomattavasti ja yrittänyt elvyttää uhria.

Näyttö ei tue vastaajan elvytysväitettä.

Vastaaja kertoi, että hän on muistinsa mukaan elvyttänyt uhria sängyssä sen jälkeen, kun hän oli nähnyt verta. Vastaaja oli yrittänyt nostaa ylös uhria, joka oli ollut aivan veltto. Vastaaja oli käynyt vessassa ja hänen mukaan uhrin oli tänä aikana täytynyt pudota lattialle mahdollisesti ”kuolinkorahduksen” seurauksena. Vastaaja oli elvyttänyt uhria 15-20 painalluksella ja 2-3 puhalluksella.

Asiassa esitetty näyttö ei kuitenkaan tue vastaajan elvytysväitettä. Ensihoitajat eivät ole pitäneet mahdollisena elvyttämistä ottaen huomioon sen, että uhrin kasvoissa, eikä rintakehässä ole ollut mitään jälkiä elvyttämisestä. Tämä edellä todettu seikka on havaittavissa myös uhrista otetuista valokuvista. Valokuvista on havaittavissa
vastaajan vaatteiden olevan kauttaaltaan vereentyneet (toppatakki, farkut, neule sekä hihaton t-paita), joten jos vastaaja olisi yrittänyt elvyttää uhria, olisi uhrin etupuolella (rinnassa/ kasvoissa) tullut olla verijälkiä.Tapaus paljastui seuraavana aamuna.

Epäilty henkirikos tuli ilmi seuraavana aamuna, kun vastaaja soitti Hätäkeskukseen kello 07.55 aikaan. Hän puhui puhelussa raadosta, joka on kylmä. Ensihoitohenkilöstö saapui kohteeseen kello 08.10 aikaan, jolloin he löysivät uhrin makuuhuoneen lattialta makaamasta. Hänen pään yli oli ollut peitto vedettynä.

Riitaisa parisuhde.

Poliisin suorittamista esitutkintatoimista sekä todistajien kertomuksista selviää uhrin ja vastaajan olleen aiemmin suhteessa. Poliisin rekisterimerkintöjen mukaan osapuolet ovat kohdistaneet toisiinsa väkivaltaa myös aiemmin, ja että joissakin teoissa tekovälineenä on ollut puukko.

Todistajien mukaan vastaaja olisi aiemmin ollut aggressiivinen, jolloin hän on mm. hajottanut esineitä ja uhannut tappaa uhrin. Todistajan mukaan vastaaja olisi viimeksi uhannut uhria tappamisella välikohtausta edeltäneellä viikolla.

Syytetyltä useita eri versioita tapahtumista.

Lapin käräjäoikeuden asiakirjoista selviää, että vastaaja on kertonut esitutkinnassa, ensihoitohenkilökunnalle, poliisille tapahtumapaikalla ja oikeudessa useita eri versioita tapahtuneesta.

Hän on kertonut uhrin olleen hereillä hänen tullessa asunnolle ja heidän yhdessä laittaneen nukkumaan. Toisen kertomuksen mukaan uhri oli ollut nukkumassa vastaajan tullessa asunnolle ja vastaajan laittaessa nukkumaan.

Erään kertomuksen mukaan uhri oli valitellut päänsärkyä ja huonoa oloa ja oli ottanut lääkettä. Puolestaan yhden kertomuksen mukaan uhri oli masentunut ja tehnyt itsemurhan.

Muut kertomukset ovat muodostuneet porukan viettämästä saunailtasta ja uhkaussoitosta huumeisiin ja velkoihin liittyen. Vastaaja on kertonut uhrin myös kaatuneen kaminaan tai loukanneen itsensä muuriin tai posliiniin. Vastaaja on myös kertonut uhrin pyytäneen soittamaan itselleen apua. Poliisille vastaaja oli tuoreeltaan kertonut halanneensa uhria ja tästä syystä vaatteidensa vereentyneen.


Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.


Viimeisimmät alueen artikkelit

Tappelun yhteydessä ammuttiin laukauksia julkisella paikalla Rovaniemen keskustassa

ROVANIEMI Lapin poliisilla oli usean poliisipartion operaatio Rovaniemellä lauantaina 20. huhtikuuta illalla. Poliisi sai hätäkeskukselta...

Keminmaalainen mies rikkoi muutamaan otteeseen hänelle määrättyä lähestymiskieltoa kemiläistä naista kohtaan

KEMI - KEMINMAA Keminmaalainen 39-vuotias mies työllisti poliisia Kemissä. Lapin poliisi kertoo miehen rikkoneen viikonlopun...

17-vuotias torniolaisnuori kaahasi 160 km/h Kemissä

KEMI Lapin poliisi tiedottaa poliisin mitanneen torniolaiselle 17-vuotiaalle miehenalulle sunnuntaina 21. huhtikuuta aamuyöllä Perämerentiellä Kemissä...


Tuoreimmat artikkelit

Mies kaahasi neljänkympin alueella yli satasta Riihimäellä

RIIHIMÄKI Hämeen poliisin partio nappasi Riihimäellä kiinni kaaharin. Hämeen poliisin tilannekeskuksesta ei kerrota kaahaukselle tarkkaa...

Rattijuoppo ajoi ulos tieltä Paraisilla

PARAINEN Paraisilla sattui viime viikonloppuna ulosajo, jossa kuljettajan epäillään olleen vahvassa humalatilassa. Hätäkeskukseen ilmoitettiin lauantain...

Liperin Ylämyllyllä murtauduttiin vapaa-ajan asuntoon sekä yritettiin murtautua asuttuun asuntoon

LIPERI Liperin Ylämyllyllä oli murtovarkaita liikkeellä 21.–22.4.2024 välisenä yönä, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos. Itä-Suomen poliisi kertoo...

Ulkorakennuksen seinää paloi Pyhärannassa

PYHÄRANTA Pyhärannassa Isomäentiellä tarvittiin pelastuslaitosta eilen maanantaina rakennuspalon vuoksi. Hätäkeskus sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta kello...


YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä