OTKES: Äkäslompolon hostellipalo saanut alkunsa todennäköisesti rakennuksen ulkopuolelta

Julkaistu

KOLARI. Onnettomuustutkintakeskus OTKES epäilee, että Kolarissa Äkäslompolon kylässä tiistain 13. helmikuuta vastaisena yönä hostellirakennuksessa syttynyt tulipalo on saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolelta.

Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta Kolarin Äkäslompolossa sijaitsevaan Silver Fox -hostelliin kello 00.36 aikaan.

Onnettomuustutkintakeskus teki paikkatutkintaa poliisin kanssa pelastuslaitoksen avustuksella keskiviikkona 14. helmikuuta. Samalla Onnettomuustutkintakeskus aloitti osallisten puhuttamiset ja kuulemiset, sekä jatkoi muun materiaalin keruuta.

Hostellirakennus paloi pahoin. Paikkatutkinnassa ja teknisessä tutkinnassa on saatu selville, että tulipalo alkoi rakennuksen ulkopuolelta.

Tutkinnanjohtaja Timo Naskali toteaa, ettei tulipalo ole todennäköisesti syttynyt talon ulkopuolella olleista sähköpyöristä. Pyöriä ei ole Onnettomuustutkintakeskuksen saamien tietojen mukaan ladattu ulkona ja akut eivät ole olleet niissä kiinni. Onnettomuustutkinnassa joudutaan usein käyttämään niin sanottua poissulkutekniikkaa, kun selvitetään tapahtumien kulkua, niiden syitä ja seurauksia. Tässäkin tutkinnassa näin tehdään ja tämä vie oman aikansa.

OTKES:n saamien tietojen mukaan rakennuksessa oli palovaroittimia, mutta Onnettomuustutkintakeskus ei ole vielä saanut selville, kuulivatko rakennuksessa majoittuneet varoittimia. Tätäkin asiaa selvitetään myös tutkinnassa.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnat kestävät keskimäärin 9-12 kuukautta. Onnettomuustutkintakeskus ei tutkinnassaan puutu syyllisyys- ja vahingonkorvauskysymyksiin. Turvallisuustutkinnan tarkoitus on yleisen turvallisuuden lisääminen ja uusien vastaavien onnettomuuksien ennaltaehkäisy.

Palossa menehtyi ainakin kaksi henkilöä.

Keskiviikkona 14. helmikuuta Lapin poliisilaitos kertoi, että poliisin tietojen mukaan hostellista pelastui tulipalon alkaessa omatoimisesti 31 henkilöä.

Jo aiemmin tiedossa oli, että poliisi löysi rakennusken raunioista kaksi menehtynyttä majoittujaa tiistain aikana. Toinen oli suomalainen ja toinen keskieurooppalainen, jonka kansallisuutta poliisi ei kerro tarkemmin.

Poliisin tietojen mukaan yksi henkilö on edelleen kateissa. Häneen ei olla saatu yhteyttä, eikä häntä ole myöskään toistaiseksi löydetty. On hyvin todennäköistä, että hän oli hostellissa palon syttymisaikaan ja siten menehtynyt.

Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.

Viimeisimmät alueen artikkelit

34-vuotias mies raiskasi nukkuvan naisen Rovaniemellä – selvisi ehdollisella

ROVANIEMI Uhri oli nukkunut ilman alushousuja makuuhuoneessa, kun mies oli tullut hänen päälle alushousuitta. Mies...

Kaksi Metsähallituksen rakennusta tuhoutui tulipalossa Utsjoella vuonna 2017 – KRP aktivoi tutkinnan uudelleen

UTSJOKI Keskusrikospoliisi tiedottaa jatkavansa kevättalvella 2017 Metsähallituksen kiinteistöissä tapahtuneiden tahallisten tulipalojen tutkintaa. KRP:n mukaan Utsjoen...

Viheriälän entinen kotiseutumuseo tuhoutui tulipalossa Keminmaassa

KEMINMAA Keminmaassa Lautiosaaren alueella sammutettiin maanantaina 15. huhtikuuta rakennuspaloa. Lapin pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...

Tuoreimmat artikkelit

Poliisi nappasi valtatie 20:lla Oulussa ajo-oikeudettoman päihtyneen kuljettajan kansalaisilmoituksen ansiosta

OULU Oulun poliisi nappasi Oulun liikenteestä kiinni kansalaisilmoituksen ansiosta kuljettajan, jonka epäillään olleen päihtyneenä henkilöauton...

Mies kuristi miehen hengiltä Kokkolassa

KOKKOLA Pohjanmaan poliisi tutkii Kokkolassa sunnuntain vastaisena yönä 14. huhtikuuta tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Viranomaisuutiset uutisoi...

Tulipalo aiheutti tuhoa Sastamalassa torstaiyönä

SASTAMALA Sastamalassa syttyi torstain vastaisena yönä 18. huhtikuuta rakennuspalo. Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...

Kerrostalon autotalli tuhoutui tulipalossa Helsingin Kannelmäessä

HELSINKI Helsingin Kannelmäessä sammutettiin myöhään keskiviikkona 17. huhtikuuta iltayöstä rakennuspaloa. Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta...

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä