KotiPoliisiuutisetOulun perhesurma: perheenäiti varasti lääkkeitä työpaikaltaan ja surmasi niillä lapsensa

Oulun perhesurma: perheenäiti varasti lääkkeitä työpaikaltaan ja surmasi niillä lapsensa

OULU

Poliisi on aiemmin tiedottanut tutkivansa perhesurmaa Oulussa. Oulun poliisi jatkaa asian tutkintaa kahtena murhana ja kuolemansyyn tutkintana.

Tutkinta lähti liikkeelle kadonnutta henkilöä koskevana ilmoituksena. Muhoksella asuva nainen ja hänen kaksi lastaan olivat poistuneet kotoa lauantaina 23.1.2021. Maanantaina 25.1.2021 Oulun keskustassa olevasta majoitusliikkeestä löydettiin kuolleena kadonneeksi ilmoitettu nainen ja hänen kaksi lastaan. Alkutietojen perusteella oli epäiltävissä, että keski-ikäinen äiti on surmannut ensin yläkouluikäisen ja alle kouluikäisen lapsensa ja sitten itsensä.
 
Esitutkinnan tämän hetkisen tilan perusteella tekoon ei epäillä liittyvän ulkopuolisia henkilöitä. Murhista epäilty nainen ja lapset ovat saapuneet oululaiseen majoitusliikkeeseen lauantaina 23.1. iltapäivällä. Surmat ovat tapahtuneet vuokratussa huoneessa todennäköisesti saman illan tai yön aikana. Äidin epäillään surmanneen itsensä pian lastensurmien jälkeen. 

Surmissa epäillään käytetyn lääkeaineita. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro tarkempia yksityiskohtia lääkkeistä tai tekotavasta. Uhreissa ei ole todettu ulkoisia väkivallan merkkejä, jotka kertoisivat muusta tekotavasta. 

Murhista epäilty nainen on toiminut sairaanhoitajana oululaisessa terveydenhuoltoalan yksikössä.  Esitutkinnassa on varmistunut, että epäilty on ennen surmia anastanut lääkkeitä työpaikaltaan. Hänellä on työnsä puolesta ollut pääsy työpaikkansa lääkevarastoon. Lääkkeiden anastuksen osalta asiaa tutkitaan epäiltynä varkautena ja huumausainerikoksena.

Motiivin osalta esitutkinta on edelleen kesken. Poliisin käsitys tässä vaiheessa on, että motiivin osalta kyse on täysin tekijään liittyvistä asioista, joihin kenelläkään ulkopuolisella, mukaan lukien lähiomaiset, ei ole osuutta. 

Oulun poliisi jatkaa asian tutkintaa kahtena murhana ja kuolemansyyn tutkintana.

Lähteenä: Poliisi

NÄITÄ LUETAAN
Lisää


  VIRANOMAISUUTISET SOMESSA

  38,988FanitTykkää
  28SeuraajatSeuraa
  Tuoreimmat uutiset

  VIIKON LUETUIMMAT

  Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.