keskiviikko, 4, lokakuu, 2023
spot_img

Oulun poliisilaitoksen alueella yhteensä 64:lle liikennevirhemaksu jalkakäytävällä ajamisesta

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

KAINUU – POHJOIS-POHJANMAA

Poliisi muistuttaa, ettei jalkakäytävillä saa ajaa pyörillä tai sähköpotkulaudoilla. Tienkäyttäjien kannattaa muistaa, että usein jalkakäytävällä ei ole jalkakäytävää merkitsevää liikennemerkkiä D4, vaan jalkakäytävä on silloin erotettu ajoradasta reunakivellä.

Poliisi valvoi tehostetusti suojatiesääntöjen noudattamista sekä pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden liikennekäyttäytymistä. Oulun poliisilaitos tiedottaa, että Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 56 pyöräilijää sai seuraamuksia jalkakäytävällä ajamisesta.

Suojattomia tienkäyttäjiä valvottiin tehostetusti maanantaista perjantaihin 21.–25. elokuuta koko maassa. Poliisi kiinnitti erityistä huomiota siihen, noudattavatko ajoneuvojen kuljettajat suojatiesääntöjä ja käyttäytyvätkö suojattomat tienkäyttäjät liikennesääntöjen mukaan. Suojattomia tienkäyttäjiä ovat esimerkiksi jalankulkijat, pyöräilijät ja potkulautailijat.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Valvonnan aikana Oulun poliisilaitoksen partiot kirjasivat liikennevirhemaksun yhteensä 64 henkilölle, jotka ajoivat jalkakäytävällä. Heistä 56 ajoi polkupyörällä ja kahdeksan kevyellä sähköajoneuvolla. Poliisi kirjasi seuraamuksia neljälle polkupyöräilijälle ja kolmelle jalankulkijalle, jotka menivät tien yli punaisen liikennevalon palaessa, sekä yhdelle polkupyöräilijälle, joka ei noudattanut väistämisvelvollisuutta.

Poliisi muistuttaa, ettei jalkakäytävillä saa ajaa pyörillä tai sähköpotkulaudoilla. Tienkäyttäjien kannattaa muistaa, että usein jalkakäytävällä ei ole jalkakäytävää merkitsevää liikennemerkkiä D4, vaan jalkakäytävä on silloin erotettu ajoradasta reunakivellä. Pyörätiellä sen sijaan on pyörätietä merkitsevä liikennemerkki D5, D6, D7.1 tai D7.2.

Poliisi valvoi myös autojen ja muiden ajoneuvojen kuljettajien liikennekäyttäytymistä suojateiden läheisyydessä. Se kirjasi seuraamuksia neljälle auton kuljettajalle, jotka eivät antaneet esteetöntä kulkua suojatielle pyrkineelle jalankulkijalle, kahdelle auton kuljettajalle, jotka ajoivat ylinopeutta suojatien kohdalla sekä yhdelle ajoneuvon kuljettajalle, joka pysäköi ajoneuvonsa liian lähelle suojatietä.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –
- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA-Yhteistyössä
Intiimisheivaustuotteet netistä