maanantai, 20, maaliskuu, 2023
spot_img

Pakollinen lepo tuli tarpeeseen: rekkakuski näki ihmisen imemässä rekan tankista polttoainetta – kukaan ei käynyt lähelläkään tankkia

SATAKUNTA

Tapauksesta kertoo vanhempi konstaapeli Lasse Pääkkönen Lounais-Suomen poliisilaitokselta. Artikkelista löytyy myös Liikenneturvan viisi vinkkiä ajokunnon huomiointiin.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Lasse Pääkkönen kertoo twittertilillään silloin tällöin tapauksista, jotka ovat sattuneet Satakunnan maakunnassa.

Tällä kertaa Pääkkönen kertoo rekkakuskista, joka oli nähnyt harhoja. Tapaus on sattunut lähipäivinä.

– Rekkakuski näki levähdyspaikalla peileistä, kuinka hänen kuljettamansa rekan taakse pysähtyi henkilöauto, josta joku nousi imemään polttoainetta tankista, Pääkkönen kertoo.

Paikalle hälytettiin poliisipartio, joka totesi hälytyksen aiheettomaksi.

– Selvisi, että takana oli toinen rekka, eikä kukaan ollut käynyt lähelläkään tankkia. Pakollinen lepo tuli kuskille tarpeeseen, Pääkkönen jatkaa.

Liikenneturva muistuttaa: huolehdi ajokunnosta – aina.

Talviaikaan siirtymisen kynnyksellä Liikenneturva kampanjoi ajokunnon merkityksestä. Päihteiden lisäksi ajokuntoon vaikuttavat niin flunssat, lääkkeet, tunnekuohut kuin väsymyskin. Nyholm korostaa, että ajokunnosta laajemmin tulisi puhua vielä lisää. Yksi tärkeä teema on väsymys.

– Kuljettajan ajokunnolla on merkittävä vaikutus ajamisen turvallisuuteen. Omasta ajokunnosta tulisi olla kartalla ennen ratin taakse asettumista. Vaihtoehtoiset ratkaisut ajamiselle kannattaa miettiä etukäteen. Oli sitten ratkaisuna ajon siirtäminen, keskeyttäminen, tauottaminen tai joko kuskin tai kulkumuodon vaihtaminen, tärkeintä on, että vain ajokuntoisena ajetaan, toteaa Liikenneturvan suunnittelija Mia Nyholm lokakuussa julkaistussa Liikenneturvan artikkelissa.

Liikenneturvan viisi vinkkiä ajokunnon huomiointiin:
  • Aja vain ajokuntoisena. Matkustajana seuraa myös kuljettajan vointia.
  • Vältä väsymys ajossa nukkumalla matkaa edeltävänä yönä vähintään 6 tuntia. Ota tarvittaessa torkut ennen matkaa. Huomioi, että moni lääke voi väsyttää.
  • Tauota riittävästi ja huomioi pysähdykset myös matka-ajassa.
  • Vältä ajamista sairaana. Kipeänä levätään. Myös tunnekuohut vaikuttavat ajokuntoon- älä pura stressiä tai pahaa mieltä liikenteessä.
  • Kun ajat, et ota. Muista, että alkoholi voi vaikuttaa vielä seuraavanakin päivänä.

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä ja Twittertili tästä niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Satakunnan alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Lähes neljä promillea puhaltanut kuljettaja suistui tieltä Pyhtäällä – Haminassa autoilija puhalsi lähes kolme promillea

HAMINA - PYHTÄÄ Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen liikennesektorin poliisipartiot saivat eteläisessä Kymenlaaksossa viikonlopun 17.–19. maaliskuuta aikana kiinni kaksi päihtynyttä kuljettajaa, selviää Kaakkois-Suomen...

Somet haltuun

83,000FanitTykkää
1,421SeuraajatSeuraa
642SeuraajatSeuraa

Kolarin aiheuttanut pakeni kolaripaikalta Lahdessa: auto päätyi lyhyen takaa-ajon jälkeen katolleen pellolle

LAHTI Autoa kuljettanutta 1990-luvulla syntynyttä naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisi pelastuslaitos sekä...

Video: Persujen vaalimainosten sotkija kiinni itse teosta Kokkolassa – yritti spreijata yllättäjän

KOKKOLA Ilkivallantekijä myöntää videolla tekevänsä ilkivaltaa ja väittää, että hänen maalaamansa maali lähtee kyllä pois maalilla. Pohjanmaan poliisilaitos ei ole...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.