maanantai, 20, maaliskuu, 2023
spot_img

Palomiehet pelastivat saareen jääneen koiran Raumalla – omistaja haettiin aiemmin helikopterilla

ELÄINPELASTUS

Aikaa tehtävän suorittamiseen kului reilut neljä tuntia.

Pelastuslaitoshenkilöstöä sekä Rajavartiolaitoksen helikopteripartio hälytettiin lauantaina 28. tammikuuta ihmisen pelastustehtävälle Raumalle. Tehtävästä tiedottaa Satakunnan pelastuslaitos twitterissä ja Facebookissa sekä Vartiolentolaivue twittertilillään.

Pelastuslaitos kertoo, että palomiehet Samuli Mannil ja Pasi Kivikko Rauman pelastusasemalta pääsivät melkoiselle lenkille, kun he hakivat jalkaisin saareen jääneen koiran.

Pelastuslaitoksen mukaan matkaa kertyi jalkaisin peräti 11,50 kilometriä ja aikaakin kului reilut neljä tuntia. Pimeys, vieras ympäristö sekä ajoittain heikko jää loivat tehtävälle hieman hankaluuksia.

Lopulta koira saatiin turvallisesti maihin omistajan hellään huomaan.

Koira oli jouduttu jättämään yksin saarella sijaitsevaan mökkiin, sillä Rajavartiolaitoksen helikopteripartio haki sen omistajan saaresta.

– Saareen ei ollut mitään asiaa veneellä, joten ei auttanut kuin lähteä jalkaisin matkaan, Satakunnan pelastuslaitokselta kerrotaan.

Vartiolentolaivue puolestaan kertoo, että sillä oli käynnissä pimeäharjoitus, joka muuttui lennosta tositilanteeksi. Potilas toimitettiin helikopterilla sairaalaan.

*Artikkelia päivitetty 29.1.2023 kello 19.35: lisätty tieto koiran omistajan pelastamisesta.

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä ja Twittertili tästä niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Satakunnan alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Raju ulosajo Seinäjoella: pakettiauto lensi noin 20 metriä ottaen pompun kohti mäntyä josta suistui viheralueelle

SEINÄJOKI Ajoneuvo vaurioitui kauttaaltaan ja kuljettaja toimitettiin ensihoitohenkilöstön toimesta jatkohoitoon. Kuljettaja puhalsi alkometriin 0,63 mg/l lukeman, joka on promilleissa 1,43...

Somet haltuun

83,000FanitTykkää
1,421SeuraajatSeuraa
642SeuraajatSeuraa

Keski-ikäinen mies löydettiin ojasta kuolleena Naantalissa – oli suistunut mönkijällä tieltä

NAANTALI - UUSIKAUPUNKI Varsinais-Suomen maakunnassa oli surullinen vuorokausi. Sunnuntaina 19. maaliskuuta maakunnassa tapahtui yhteensä kaksi kuolemaan johtanutta onnettomuutta. Toisessa tapauksessa...

Lähes neljä promillea puhaltanut kuljettaja suistui tieltä Pyhtäällä – Haminassa autoilija puhalsi lähes kolme promillea

HAMINA - PYHTÄÄ Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen liikennesektorin poliisipartiot saivat eteläisessä Kymenlaaksossa viikonlopun 17.–19. maaliskuuta aikana kiinni kaksi päihtynyttä kuljettajaa, selviää Kaakkois-Suomen...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.