Poliisi epäilee: todennäköisesti myös kolmas henkilö menehtynyt Äkäslompolon tuhoisassa tulipalossa

Julkaistu

KOLARI

Kolarin Äkäslompolossa oli tuhoisa tulipalo tiistaina 13. helmikuuta. Viranomaisuutiset uutisoi palosta tuolloin pitkin päivää pitäen kansalaisia ajan tasalla.

Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta Kolarin Äkäslompolossa sijaitsevaan Silver Fox -hostelliin kello 00.36 aikaan.

Lapin poliisilaitokselta kerrottiin ensitiedotteessa, että viranomaisten päästyä kohteeseen, oli kaksikerroksinen hirsirakennus jo täyden palon vaiheessa ja osittain jo sortunut.

Poliisi epäilee: todennäköisesti myös kolmas henkilö menehtynyt Äkäslompolon tuhoisassa tulipalossa
Viranomaisia palopaikalla. ONNETTOMUUSTUTKINTAKESKUS

– Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä Kolarista, Äkäslompolosta, Muoniosta ja Sirkasta sammuttamassa paloa, kertoi päivystävä palomestari Tuomas Korhonen Lapin pelastuslaitokselta tuolloin.

Keskiviikkona 14. helmikuuta Lapin poliisilaitos päivittää tietoja. Poliisin tietojen mukaan hostellista pelastui tulipalon alkaessa omatoimisesti 31 henkilöä.

Jo aiemmin tiedossa oli, että poliisi löysi rakennusken raunioista kaksi menehtynyttä majoittujaa tiistain aikana. Toinen oli suomalainen ja toinen keskieurooppalainen, jonka kansallisuutta poliisi ei kerro tarkemmin.

Poliisin tietojen mukaan yksi henkilö on edelleen kateissa. Häneen ei olla saatu yhteyttä, eikä häntä ole myöskään toistaiseksi löydetty. On hyvin todennäköistä, että hän oli hostellissa palon syttymisaikaan ja siten menehtynyt.

Lapin pelastuslaitoksen yksikkö oli palopaikalla keskiviikkoaamuun. Lapin pelastuslaitokselta saadun tiedon mukaan he jatkavat palonsyyntutkintaa, sekä antavat virka-apua eri muodoissa Onnettomuustutkintakeskuksen (OTKES) ja poliisin tutkijoille.

Poliisi epäilee: todennäköisesti myös kolmas henkilö menehtynyt Äkäslompolon tuhoisassa tulipalossa
Toinen kuva palopaikalta. ONNETTOMUUSTUTKINTAKESKUS

Myös poliisi jatkaa teknistä tutkintaa palopaikalla ja on saanut keskiviikkona asiantuntija-avuksi sähköpalotutkijan. Poliisi tekee yhteistyötä Onnettomuustutkintakeskuksen kanssa.

Lisäksi poliisi jatkaa majoituksessa olleiden henkilöiden puhuttamisia. Suurin osa hostellissa majoituksessa olleista on palaamassa kotimaahansa tänään.

Poliisin palopaikan eristys jatkuu. Palopaikalle ei ole pääsyä muilla kuin viranomaisilla. Alueelle on asetettu lentokielto, jonka säde on 250 metriä palopaikan ympärillä. Lentokielto kestää torstaihin 15. helmikuuta kello 12.00 saakka. Lentokielto ei koske tutkintaa tekeviä viranomaisia.

Poliisi kiittää tiedotteessaan henkilöitä, jotka ovat toimittaneet poliisille tapahtuman video- ja kuvamateriaalia.

Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.

Viimeisimmät alueen artikkelit

34-vuotias mies raiskasi nukkuvan naisen Rovaniemellä – selvisi ehdollisella

ROVANIEMI Uhri oli nukkunut ilman alushousuja makuuhuoneessa, kun mies oli tullut hänen päälle alushousuitta. Mies...

Kaksi Metsähallituksen rakennusta tuhoutui tulipalossa Utsjoella vuonna 2017 – KRP aktivoi tutkinnan uudelleen

UTSJOKI Keskusrikospoliisi tiedottaa jatkavansa kevättalvella 2017 Metsähallituksen kiinteistöissä tapahtuneiden tahallisten tulipalojen tutkintaa. KRP:n mukaan Utsjoen...

Viheriälän entinen kotiseutumuseo tuhoutui tulipalossa Keminmaassa

KEMINMAA Keminmaassa Lautiosaaren alueella sammutettiin maanantaina 15. huhtikuuta rakennuspaloa. Lapin pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...

Tuoreimmat artikkelit

Ihminen menehtyi kiskobussin alle Joensuussa

JOENSUU Joensuussa sattui vakava onnettomuus keskiviikkona 17. huhtikuuta illansuussa. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito hälytettiin raideliikenneonnettomuustehtävälle...

Poliisi tutkii Kokkolassa viime viikonloppuna tapahtunutta epäiltyä henkirikosta

KOKKOLA Pohjanmaan poliisi tutkii Kokkolassa tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa. Pohjanmaan poliisi vaati keskiviikkona 17. huhtikuuta Pohjanmaan...

Tulipalo tuhosi päiväkodin Salossa

SALO Salossa Tupurin alueella, Tammenrinteellä sammutettiin rakennuspaloa kahteen otteeseen keskiviikon 17. huhtikuuta aikana. Tupuri-Anjalan päiväkodissa...

Kotkassa valvotaan sekä liikennettä, että pysäköintiä tehostetusti ensi viikon keskiviikkona

KOTKA Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedottaa poliisin ja Kotkan kaupungin järjestävän yhteisen valvontatempauksen osana poliisin liikenneturvallisuuden teemaviikkoa. Kaakkois-Suomen...

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä