torstai, 29, helmikuu, 2024

Poliisi otti kaksi mielenosoittajaa kiinni Aalistunturilla Kolarissa

Näitä luetaan

MIELENOSOITUKSET

Mielenosoittajien tarkoituksena on estää alueella tehtävät hakkuut.

Aalistunturilla Kolarissa on jatkunut mielenosoitus, jonka tarkoituksena on estää Metsähallituksen hakkuut, tiedottaa Oulun poliisilaitos. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että poliisi on käynyt alueella ja keskustellut mielenosoituksen järjestämisestä. Osa paikalla olleista mielenosoittajista pyrki estämään hakkuutyömaalle menevän liikenteen ja poliisi otti kaksi mielenosoittajaa kiinni. Mielenosoituksesta vastaa Elokapinan metsäkapinan, Luonto-Liiton metsäryhmän ja Greenpeacen aktiivit.

Mielenosoittajat ovat olleet paikalla jo maanantaista lähtien ja Metsähallituksen edustajat kävivät keskustelun heidän kanssaan. Mielenosoittajien tarkoituksena on estää alueella tehtävät hakkuut.

Lue myös: Mielenosoittajat aiheuttivat harmia Aalistunturilla Kolarissa

Poliisi meni paikalle tiistaina kello 13:n aikaan ja havaitsi hakkuutyömaalle menevän tien varressa mielenosoittajien leirin. Teltat olivat pystytettyinä tien vierelle, eivätkä ne haitanneet liikennettä. Poliisi kertoi paikalla olleille henkilöille, että mielenosoitus saa jatkua, mutta liikennettä metsätyömaalle ei saa estää.

Mielenosoittajista kaksi esti kuitenkin myöhemmin työmaaliikenteen, eivätkä he suostuneet noudattamaan poliisin antamia käskyjä. Tämän vuoksi molemmat mielenosoittajat otettiin kiinni ja heitä epäillään niskoittelusta poliisia vastaan.

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -kanavalle klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan! Liittyminen on täysin turvallista, sillä kukaan ei näe puhelinnumeroasi, ei edes ylläpito.

Näitä uutisia luetaan

- Mainos -

Tuoreimmat uutiset

Ihmisen pelastustehtävä päättyi surullisesti Kotkassa – VU:n tietojen mukaan alaikäinen poika menehtyi

Kotkasta kuuluu todella surullisia uutisia. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä valtatie 7:lle Kotkan Karhulaan myöhään keskiviikkona...
- Mainos -

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä