keskiviikko, 29, marraskuu, 2023
spot_img

Poliisilla kaksi takaa-ajotilannetta Rovaniemellä – toinen oli autoilija ja toinen moottorikelkkailija

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -ryhmään klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan!

LAPPI

Lapin poliisilaitoksen poliisipartioita on työllistänyt Rovaniemellä torstai-iltana 5. tammikuuta ja perjantaiyönä 6. tammikuuta takaa-ajotilanteet, selviää Lapin poliisilaitoksen Rovaniemen alueen tiedotteesta. Poliisi kertoo kahdesta takaa-ajotilanteesta. Toinen oli autoilija ja toinen moottorikelkkailija. Autoilijan olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Moottorikelkkailija yritti paeta poliisia Kuusamontiellä.

Perjantaiyönä puoli kolmen aikaan, poliisipartio tapasi Kuusamontiellä Rovaniemellä kaksi moottorikelkkailijaa, jotka ajoivat moottorikelkoilla pitkin ajorataa.

Toinen kelkkailija pakeni ajoradalta metsään ja toinen kelkkailija yritti paeta poliisia ajoradalla. Hän ei totellut poliisin antamia pysäytysmerkkejä ja juuttui pakomatkan lopuksi kiinni lumipenkkaan, jolloin hänet otettiin kiinni.

Lue myös: Omainen: ennen joulua kadonnut Santeri, 31, on löytynyt elossa

Kelkkaa kuljettanut parikymppinen mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Mies kuljetettiin verikokeiden jälkeen kiinniotettuna poliisivankilaan.

Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja niskoitteluna poliisia vastaan.

Autoilijan pakomatka päättyi lumipenkkaan Viirinkankaalla.

Torstai-iltana kello kymmenen aikaan, poliisipartion alkaessa pysäyttämään liikennevalvontatilanteessa Rovaniemen Viirinkankaalla henkilöautoa, se lähti kiihdyttämään karkuun.

Paetessaan ajoneuvo ajautui lumipenkkaan, jonka jälkeen poliisi esti ajon jatkamisen.  

Auton kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollat, ja huumepikatesteri oli negatiivinen. Kuljettaja vaikutti kuitenkin päihtyneeltä, joten hänet käytettiin verikokeissa. Henkilöautosta löytyi tutkinnan yhteydessä ampumatarvikkeita.

Lue myös: Auto päin valotolppaa Rovaniemen keskustassa – kaksi henkilöä loukkaantui, kuljettajalle ajokieltoa

Asiasta on kirjattu ilmoitus ampuma-aserikoksena, rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä huumausaineen käyttörikoksena.

Psst... Viranomaisuutiset WhatsApp -kanava on julkaistu. Liity mukaan tästä, niin saat tiedon uutisista tuoreeltaan. Voit tutustua muihin kanaviin täältä.


- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -

Lisää alueen uutisia


- OTA FACEBOOKTILIMME HALTUUN TÄSTÄ -

Luetuin sisältöViimeisin sisältöYhteistyössä


Intiimisheivaustuotteet netistä