Turun poliisioperaatio | epäilty on poliisin tiedossa

Julkaistu

TURKU

Lounais-Suomen poliisilla oli poliisioperaatio Varsinais-Suomessa tiistaina iltapäivällä. Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että Lounais-Suomen poliisi lähetti useita partioita kiireelliselle tehtävälle Aninkaisten koululle. Hälytys Hätäkeskukseen tehtiin kello 13.40.

Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan koulun tiloihin on saapunut päihtynyt ja sekava, maastohousuihin pukeutunut pipopäinen mies, joka oli varustautunut miekalla. Ilmoittaja oli paennut miestä, piiloutunut ja soittanut hätänumeroon.

Tehtävä merkittiin korkeimpaan kiireellisyysluokkaan, ja paikalle lähetettiin useita poliisin partioita.

Poliisin partiot tarkastivat koulun kiinteistön seuraavan kymmenen minuutin aikana. Kukaan tavattu ja tarkastettu henkilö ollut välittömässä avun tarpeessa tai käyttäytynyt uhkaavasti.

Poliisi jatkoi asian tutkintaa puhutuksin ja valvontatallenteita tarkastamalla. Lisäksi poliisi kirjasi asiasta rikosilmoituksen laiton uhkaus -rikosnimikkeellä.

Poliisi muistuttaa, että oppilatosympäristössä tapahtuviin akuutteihin väkivaltatehtäviin suhtaudutaan erittäin vakavasti, ja niihin vastataan kaikin käytettävissä olevin resurssein. 

Myöhemmin tiistaina Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että Lounais-Suomen poliisi on edistynyt Turun Aninkaisten koulutalolla tiistaina tapahtuneen välikohtauksen selvittämisessä. Suurikokoisen teräaseen kanssa oppilaitoksessa liikkunut henkilö on poliisin tiedossa.

Poliisille annetun hätäkeskusilmoituksen, paikan päällä Turun Aninkaisten koulutalolla tehtyjen puhutusten ja valvontakameratallenteiden perusteella on selvinnyt, että päihtynyt ja sekavasti käyttäytynyt henkilö tuli koulutalon biljardiaulaksi kutsuttuun tilaan.

Siellä hän otti esille noin 30–40 sentin mittaisen teräaseen ja esitteli sitä kahdelle opiskelijalle. Opiskelijat pakenivat opettajanhuoneeseen ja soittivat hätänumeroon. Kukaan ei vahingoittunut tilanteessa.

Paikalla oli nopeasti useita poliisin partioita, jotka oppilaitoksen henkilökunnan avustuksella tarkastivat kiinteistön. Tilanne paikan päällä oli poliisin toimien ajan rauhallinen, ja poliisi oli läsnä koulukiinteistöllä koulupäivän päättymiseen saakka. 

Sekavasti käyttäytynyttä henkilöä epäillään laittomasta uhkauksesta. Epäilty tallentui oppilaitoksen valvontakameraan, ja poliisi on pystynyt selvittämään hänen liikkeitään kiinteistön alueella.

Henkilö oli poistunut kiinteistöstä poliisin saapuessa paikalle. Poliisi on tunnistanut henkilön, mutta häntä ei ole vielä tavoitettu. Poliisin tietojen mukaan epäilty ei ole koulun opiskelija.

Tapauksen tutkinnanjohtaja määräytyy keskiviikon aikana. 

Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.

Viimeisimmät alueen artikkelit

Salon vaaratiedote purettu – päiväkoti tuhoutuu

SALO Salossa Tupurin alueella, Tammenrinteellä sammutetaan suurta rakennuspaloa. Tupuri-Anjalan päiväkoti palaa. Päiväkodissa paloi jo aiemmin...

Turun maanantaisessa onnettomuudessa menehtyi iäkäs nainen – poliisi teki surullisen havainnon

TURKU Turussa sattui maanantaina 15. huhtikuuta iltapäivällä vakava liikenneonnettomuus. Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrottiin iltapäivällä, että kyseessä...

Tulipalo uhkasi kesäasuntoa Maskussa – asukkaalta loistavaa toimintaa

MASKU Maskussa syttyi Huhdanniementiellä sijaitseva kesäasunto palamaan maanantaina 15. huhtikuuta illalla. Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai ilmoituksen...

Tuoreimmat artikkelit

Ihminen menehtyi kiskobussin alle Joensuussa

JOENSUU Joensuussa sattui vakava onnettomuus keskiviikkona 17. huhtikuuta illansuussa. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito hälytettiin raideliikenneonnettomuustehtävälle...

Poliisi tutkii Kokkolassa viime viikonloppuna tapahtunutta epäiltyä henkirikosta

KOKKOLA Pohjanmaan poliisi tutkii Kokkolassa tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa. Pohjanmaan poliisi vaati keskiviikkona 17. huhtikuuta Pohjanmaan...

Salon vaaratiedote purettu – päiväkoti tuhoutuu

SALO Salossa Tupurin alueella, Tammenrinteellä sammutetaan suurta rakennuspaloa. Tupuri-Anjalan päiväkoti palaa. Päiväkodissa paloi jo aiemmin...

Kotkassa valvotaan sekä liikennettä, että pysäköintiä tehostetusti ensi viikon keskiviikkona

KOTKA Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedottaa poliisin ja Kotkan kaupungin järjestävän yhteisen valvontatempauksen osana poliisin liikenneturvallisuuden teemaviikkoa. Kaakkois-Suomen...

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä