KotiHuijauksetVastaamo-tietomurron uhri: rikosilmoituksella osaksi rikosprosessia

Vastaamo-tietomurron uhri: rikosilmoituksella osaksi rikosprosessia

Vastaamo-tietomurron uhri: rikosilmoituksella osaksi rikosprosessia 1
KUVITUSKUVA.

VASTAAMO-CASE

Vastaamon tietomurron uhrit ovat tehneet poliisille ennätyksellisen paljon rikosilmoituksia, kertoo Keskusrikospoliisi. Poliisin arvion mukaan asianomistajia on kuitenkin vielä enemmän. Asianomistajien kuulemiset on tarkoitus aloittaa syksyllä.

Keskusrikospoliisin esitutkinta psykoterapiakeskus Vastaamon arkaluontoiseen aineistoon kohdistuneessa tietomurrossa etenee. Asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä tietomurto, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen sekä törkeä kiristys.

Vastaamon tietomurron uhreihin kohdistuneisiin kiristyksiin liittyen on tehty yli 25 000 rikosilmoitusta. Poliisin arvion mukaan asianomistajia on kuitenkin vielä tätä enemmän. Tietomurron kohteeksi joutuneet tulevat asianomistajina osaksi rikosprosessia tekemällä rikosilmoituksen. Tämä koskee myös henkilöitä, joita on yritetty kiristää asiakastietojen julkaisulla.

– Rikostutkintana tietomurto on vaativa ja tässä mittakaavassa työmäärä on valtava. Tutkinta etenee kuitenkin hyvin. Syksyllä pääsemme toivottavasti käynnistämään uhrien kuulemisen, jota ennen olisi toivottavaa, että kiristysten asianomistajat olisivat tehneet rikosilmoituksen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen Keskusrikospoliisista sanoo.

Lähteenä: Poliisi

Team Viranomaisuutiset kiittää, että jaksoit lukea uutisen loppuun. Se on meille iso asia!Tuoreimmat uutiset

Sometilit haltuun

40,923FanitTykkää
181SeuraajatSeuraa

Luetuimmat 24h

Luetuimmat viikkoKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.