Viranomaisuutiset seuraa itärajan tilannetta – lue kaikki tiedotteet asiaan liittyen

Julkaistu


ITÄRAJA

Kuten jokainen tietää, on Suomen itärajalla ns. tilanne päällä turvapaikanhakijoiden suhteen. Viranomaisuutiset on koonnut tähän artikkeliin kaiken, mitä Suomen viranomaiset ovat asiasta tuoneet julki.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto (Lappeenranta – Imatra – Virolahti)

Tilanne alkoi maanantaina 13. marraskuuta Kaakkois-Suomesta. Kaakkois-Suomen rajavartiosto tiedotti tiistaiaamuna 14. marraskuuta kello 07.37, että turvapaikanhakijoita tuli maanantain aikana yhteensä 39 kappaletta Kaakkois-Suomen rajaylityspaikoilla. Iltayhdeksään mennessä tiistaina, oli kuluvan vuorokauden aikana turvapaikanhakijoita saapunut 50 kappaletta.

Keskiviikon 15. marraskuuta aikana iltakymmeneen mennessä, oli turvapaikanhakijoita 75 kappaletta.

Torstaina 16. marraskuuta ennen vuorokauden vaihdetta, oli turvapaikanhakijoita 26 kappaletta.

Kuten arvata saattaa, vilkastutti sulkemispäätös turvapaikan hakua. Turvapaikanhakijoita oli perjantain 17. marraskuuta aikana yhteensä 163 kappaletta Kaakkois-Suomen rajaylityspaikoilta.

Lauantaina 18. marraskuuta, kun Kaakkois-Suomen rajanylityspaikat olivat suljettuna, siirtyivät turvapaikanhakijat pohjoisempaan. Kaakkois-Suomen rajaylityspaikoilta ei kirjattu lauantain ja sunnuntain aikana yhtään turvapaikan hakua. Maanantaina 20. marraskuuta hakuja kirjattiin kaksi kappaletta. Tämän jälkeen kaakkoisrajalla on ollut rauhallista.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto (Tohmajärvi, Niirala)

Niiralan rajanylityspaikalle tehtiin perjantaina 17. marraskuuta yhteensä 1333 rajanylitystä, josta suomalaisten osuus oli noin 49 %, venäläisten noin 46 % ja muiden maiden kansalaisia oli noin 5 %. Rajanylitysten määrä kasvoi edelliseen vuorokauteen (16.11.) verrattuna, jolloin rajanylityksiä oli yhteensä 823. Pohjois-Karjalan rajavartiosto oli kirjannut yhteensä iltapäivän aikana kolme hakua.

Perjantai-illan aikana rajanylityspaikalle saapui yhteensä 29 henkilöä polkupyörillä. Henkilöt hakivat Suomesta turvapaikkaa.

Henkilöt eivät totelleet maahan saavuttuaan rajavartiomiehen antamia käskyjä ja kehotuksia siirtyä hallitusti rajatarkastukseen. Rajatarkastusasemalla muutama henkilö pyrki poistumaan joukosta ja heidän aikeistaan ei ollut tietoa. Tilanteen hallitsemiseksi jouduttiin käyttämään lievintä mahdollista voimakeinoa (OC-sumutin) yhteen henkilöön, jonka jälkeen tilanne rauhoittui ja saatiin hallintaan. Henkilö tarkastettiin ja annettiin tarvittava ensiapu ja henkilö voi hyvin. Rajavartiosto ottaa vastaan henkilöiden turvapaikkahakemukset ja suorittaa ensitoimenpiteet, jonka jälkeen henkilöt siirretään Maahanmuuttovirastoon turvapaikkaprosessiin.

Lauantaina 18. marraskuuta rajatilanne Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella alkoi olemaan rauhallinen ja on ollut sitä siitä asti.

Tiistaina 21. marraskuuta Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedotti, että se jatkaa toimenpiteitä laittoman maahantulon ilmiön lopettamiseksi. Apuna käytetään myös varusmiehiä rajalle tulevan tilapäisen esteaidan pystyttämisessä.

Kainuun rajavartiosto (Kuhmo, Vartius – Kuusamo)

Vartiuksen kansainväliselle rajanylityspaikalle Kuhmossa saapui torstaina 16. marraskuuta yhteensä 18 henkilöä, jotka ylittivät rajan Venäjältä Suomeen polkupyörillä. Saapuneilla henkilöillä ei ollut rajan ylittämiseen vaadittavat matkustusasiakirjat kunnossa, alustavan tiedon mukaan he ovat lähtöisin Syyriasta, Somaliasta ja Jemenistä. Henkilöt hakivat rajatarkastuksen yhteydessä turvapaikkaa Suomesta.

Kyseessä on ensimmäiset turvapaikkaa Kainuun rajavartioston rajanylityspaikoilla hakeneet henkilöt vuoden 2023 aikana. Rajavartioston suorittamien ensitoimenpiteiden jälkeen turvapaikanhakijat siirrettiin Maahanmuuttovirasto Migrin turvapaikkaprosessiin. Kainuun rajavartiosto on käynnistänyt tapauksesta esitutkinnan.

Perjantain vastainen yö sujui Kainuun rajavartioston alueella rauhallisesti.

Perjantaina 17. marraskuutaVartiuksen kansainväliselle rajanylityspaikalle saapui yhteensä viisi henkilöä Venäjän FSB:n rajavartiopalvelun saattamina. Henkilöt ylittivät valtakunnan rajan Venäjältä Suomeen polkupyörillä, eivätkä suostuneet käskyistä ja kehotuksista huolimatta palaamaan Venäjälle. Henkilöt hakivat turvapaikkaa Suomesta. Hakijoista neljä oli naisia ja yksi mies, alustavan tiedon mukaan he ovat Syyriasta ja Somaliasta.

Rajavartiosto vastaanotti henkilöiden turvapaikkahakemukset ja suoritti ensitoimenpiteet. Tämän jälkeen turvapaikanhakijat siirrettiin Maahanmuuttovirasto Migrin turvapaikkaprosessiin. Kainuun rajavartiosto on käynnistänyt tapauksista esitutkinnan.

Kainuun rajavartioston toiminta-alueella maastorajalla on ollut rauhallista.

Lauantaiyö 18. marraskuuta oli rauhallinen Kainuun rajavartioston toiminta-alueella rajanylityspaikalla. Uusia turvapaikanhakijoita ei saapunut Vartiuksen rajanylityspaikalle yön aikana, mutta Vartiuksen rajanylityspaikan aukioloaikana turvapaikkahakemuksen jätti 67 henkilöä.

Sunnuntaiyö 19. marraskuuta oli rauhallinen Kainuun rajavartioston toiminta-alueella rajanylityspaikalla. Uusia turvapaikanhakijoita ei saapunut rajanylityspaikan sulkeutumisen jälkeen.

Sunnuntaina keskipäivällä Kainuun rajavartiosto kertoi, että rajanylitysliikenne Vartiuksen rajanylityspaikalla ruuhkautui. Liikennettä jouduttiin tilapäisesti rajoittamaan.

Viranomaisuutiset seuraa itärajan tilannetta - lue kaikki tiedotteet asiaan liittyen
Kuvaa Vartiuksen raja-asemalta. Kuva: Kainuun rajavartiosto

Sunnuntaina illantaitteessa rajanylitysliikenne jouduttiin uudelleen keskeyttämään Vartiuksen raja-asemalla.

Sunnuntaina Vartiuksen rajanylityspaikan aukioloaikana turvapaikkahakemuksen jätti yhteensä 16 henkilöä.

Sunnuntaina Vartiuksen raja-asemalla alettiin rakentamaan väliaikaisia esteitä raja-alueelle. Puolustusvoimat tukee Rajavartiolaitosta rakennustehtävissä. Virka-apu ei liittynyt rajojen valvontaan.

Maanantaiyö 20. marraskuuta oli rauhallinen Kainuun rajavartioston toiminta-alueella rajanylityspaikalla. Ei uusia turvapaikanhakijoita rajanylityspaikan sulkeutumisen jälkeen.

Maanantaina iltapäivällä rajanylitysliikenne jouduttiin tilapäisesti keskeyttämään Vartiuksen rajanylityspaikalla.

Pääministeri Petteri Orpo saapui Vartiuksen raja-asemalle kiittämään ja tukemaan viranomaisia.

– Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että Rajavartiolaitoksella ja muilla viranomaisilla on käytössään kaikki välineet rauhoittaa tilanne ja suojella Suomen rajoja ja rajaturvallisuutta, Orpo sanoi.

– Venäjän viranomaiset ovat toimineet poikkeuksellisesti, he päästävät ihmisiä Suomen rajoille joilla ei ole vaadittavia matkustusasiakirjoja. Meillä on myöskin paljon viitteitä siitä,että tämä toiminta on järjestettyä ja avustettua.Tätä emme hyväksy ja tarvittaessa teemme lisää toimia, hän jatkoi.

Viranomaisuutiset seuraa itärajan tilannetta - lue kaikki tiedotteet asiaan liittyen
Pääministeri Petteri Orpo Vartiuksen raja-asemalla. Kuva: Rajavartiolaitos

Rajavartiolaitoksen päällikkö Pasi Kostamovaara vahvisti, että Rajavartiolaitoksella on tilanne hallinnassa.

– Me olemme varautuneet tilanteen muutoksiin, ja useita eri toimintavaihtoehtoja on suunnittelun alla, Kostamovaara sanoi.

Viranomaisuutiset seuraa itärajan tilannetta - lue kaikki tiedotteet asiaan liittyen
Rajavartiolaitoksen päällikkö Pasi Kostamovaara Vartiuksen raja-asemalla. Kuva: Rajavartiolaitos

Tiistaiyö 21. marraskuuta oli rauhallinen Kainuun rajavartioston toiminta-alueella rajanylityspaikalla. Ei uusia turvapaikanhakijoita rajanylityspaikan sulkeutumisen jälkeen.

Rajanylitysliikenne keskeytettiin tilapäisesti maanantaina keskipäivällä Vartiuksen rajanylityspaikalla. Keskeytys kesti noin tunnin.

Tiistaina iltapäivän taitteessa Rajanylitysliikenne jouduttiin uudelleen tilapäisesti keskeyttämään Vartiuksen rajanylityspaikalla. Keskeytys kesti noin tunnin ja 20 minuuttia.

Tiistaina Vartiuksen rajanylityspaikan aukioloaikana maahan saapui 20 henkilöä, joiden maahantuloedellytykset eivät olleet kunnossa. Heidän osaltaan käynnistettiin turvapaikkaprosessi. Henkilöiltä puuttuivat Schengen alueelle saapumiseen vaadittavat viisumit. Maahan saapuneet kertoivat olevansa lähtöisin Syyriasta, Intiasta ja Somaliasta.

Kainuun rajavartioston toiminta-alueella maastorajalla tilanne on vakaa ja luvattomia rajanylityksiä ei ole havaittu.

Keskiviikkoyö 22. marraskuuta oli rauhallinen Kainuun rajavartioston toiminta-alueella Vartiuksen rajanylityspaikalla. Ei uusia turvapaikanhakijoita rajanylityspaikan sulkemisen jälkeen.

Rajanylitysliikenne jouduttiin tilapäisesti keskeyttämään Vartiuksen rajanylityspaikalla keskiviikkona keskipäivällä. Keskeytys kesti noin puolitoista tuntia.

Vartiuksen rajanylityspaikan aukioloaikana keskiviikkona maahan saapui 24 henkilöä, joiden maahantuloedellytykset eivät olleet kunnossa. Henkilöiltä puuttuivat Schengen alueelle saapumiseen vaadittavat viisumit. Maahan saapuneet kertoivat olevansa lähtöisin Syyriasta, Irakista, Intiasta, Marokosta ja Somaliasta.

Osa henkilöistä ei hakenut turvapaikkaa. Heidän osaltaan käynnistettiin toimenpiteet maahan pääsyn epäämisestä. Kaikki 24 maahan saapunutta henkilöä kuljettiin Maahanmuuttoviraston osoittamaan vastaanottokeskukseen.

Edellispäivien tapaan henkilöitä saapui polkupyörin valtakunnan rajalle Vartius-Lyttä rajanylityspaikalle. He eivät suostuneet käskyistä ja kehotuksista huolimatta palaamaan Venäjälle. Venäjän rajavartiopalvelu myös esti henkilöiden paluun sulkemalla portin henkilöiden takana.

Torstaiyö 23. marraskuuta oli rauhallinen Kainuun rajavartioston toiminta-alueella Vartiuksen rajanylityspaikalla. Ei uusia turvapaikanhakijoita rajanylityspaikan sulkeutumisen jälkeen.

Rajanylitysliikenne jouduttiin tilapäisesti keskeyttämään Vartiuksen rajanylityspaikalla torstaina keskipäivän taiteessa. Keskeytys kesti noin 25 minuuttia. Rajanylitysliikenne jouduttiin tilapäisesti keskeyttämään uudelleen iltapäivällä. Keskeytys kesti noin kaksi tuntia. Vain noin 10 minuuttia myöhemmin, keskeytettiin rajanylitysliikenne kolmannen kerran.Lapin rajavartiosto (Raja-Jooseppi – Salla).

Maanantaiaamuna 20. marraskuuta, oli Lapin alueella rajatilanne pysynyt rauhallisena. Turvapaikanhakijoita ei ollut vielä tuolloin tullut Sallan raja-asemalle. Iltapäivällä Sallan rajanylityspaikalle saapui hetki ennen rajanylityspaikan sulkemista 35 henkilöä. Henkilöt saapuivat Venäjältä polkupyörillä ja potkulaudoilla.
Rajatarkastuksissa henkilöt hakivat turvapaikkaa Suomesta. Henkilöt olivat Syyriasta, Afganistanista ja Irakista.

Viranomaisuutiset seuraa itärajan tilannetta - lue kaikki tiedotteet asiaan liittyen
Tilannekuvaa maanantailta. Kuva: Lapin rajavartiosto

Puolustusvoimien virka-apuosasto saapui Sallaan maanantaina iltapäivällä. Rajavartiosto alkoi rakentamaan yhteistyössä tilapäisiä esteitä rajanylityspaikan ulkopuolelle maastoon.

Viranomaisuutiset seuraa itärajan tilannetta - lue kaikki tiedotteet asiaan liittyen
Puolustusvoimien kalustoa. Kuva: Lapin rajavartiosto

Tiistaiyö 21. marraskuuta sujui rauhallisesti Lapin rajavartioston toiminta-alueella ja rajanylityspaikoilla. Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikat avautuivat normaaliaikataulujensa mukaisesti kello 10.00.

Tiistaina, rajanylityspaikan aukioloaikana, Sallan rajanylityspaikalle saapui yhteensä 41 turvapaikanhakijaa. Henkilöt saapuivat Venäjältä kahdessa eri ryhmässä polkupyörillä. Henkilöt olivat Afganistanista, Jemenistä, Keniasta, Marokosta, Pakistanista, Somaliasta ja Syyriasta.

Sallassa jouduttiin tilapäisesti rajoittamaan liikennettä ennen rajanylityspaikan sulkemista. Lapin rajavartiosto sai virka-apua Poliisilta yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon. Puolustusvoimien virka-apuosasto jatkaa Lapin rajavartioston kanssa esteiden rakentamista rajanylityspaikan ulkopuolelle maastoon.

Keskiviikkoyö 22. marraskuuta sujui Lapin rajavartioston rajanylityspaikoilla rauhallisesti. Sallan rajanylityspaikalle ei ole tullut uusia turvapaikanhakijoita sen jälkeen, kun rajanylityspaikka meni eilen kiinni aikataulunsa mukaisesti.

Keskiviikkona, rajanylityspaikan aukioloaikana, Sallan rajanylityspaikalle saapui yhteensä 51 turvapaikanhakijaa. Henkilöt saapuivat kolmessa eri ryhmässä. Henkilöt olivat Jemenistä, Pakistanista, Somaliasta ja Syyriasta. Yhden maahantulijan vointi oli niin huono, että hänelle tilattiin ambulanssi. 

Lapin rajavartiosto on saanut edelleen virka-apua Poliisilta yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon. Puolustusvoimien virka-apuosasto rakentaa Lapin rajavartioston kanssa esteitä rajanylityspaikan ulkopuolelle maastoon.

Torstaiyö 23. marraskuuta sujui Lapin itärajan rajanylityspaikoilla rauhallisesti. Sallaan ei tullut uusia turvapaikanhakijoita keskiviikon, rajanylityspaikan aikataulun mukaisen kiinnimenon jälkeen.

Tostain aikana Sallan rajanylityspaikalle saapui kolme eri joukkoa. Ensimmäisessä joukossa oli 21 henkilöä, toisessa 20 henkilöä ja kolmannessa 17 henkilöä.

Yhteensä Sallan rajanylityspaikalle saapui aukioloajan aikana yhteensä 58 turvapaikanhakijaa. Henkilöt olivat Egyptistä, Eritreasta, Etiopiasta, Jemenistä, Marokosta, Pakistanista, Somaliasta, Sudanista ja Syyriasta. Sallan rajanylityspaikka sulkeutui aukioloaikojensa mukaisesti klo 14.00.

Myös torstaina yhden maahan saapuneen vointi oli niin huono, että hänelle tilattiin ambulanssi.

Viranomaisuutiset seuraa itärajan tilannetta - lue kaikki tiedotteet asiaan liittyen
Sallan raja-asema. Kuva: Lapin rajavartiosto

Valtion tiedotteet.

Torstaina 16. marraskuuta Valtioneuvoston kanslia tiedotti, että Valtioneuvosto on päättänyt sulkea osan Suomen itärajasta, että Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat suljetaan 18.11.2023 alkaen. Kansainvälisen suojelun hakeminen Suomen ja Venäjän maarajalla keskitettiin Kainuuseen Vartiuksen ja Lappiin Sallan rajanylityspaikoille. Päätös oli voimassa 18.2.2024 asti.

– Olemme toimineet päättäväisesti ja ripeästi siksi, että tilanne itärajalla ei pahenisi. Rajavartiolakiin tehtiin muutoksia viime vaalikaudella juuri tällaisia tilanteita varten. Nyt näitä työkaluja on käytetty, pääministeri Petteri Orpo sanoi. 

– Itärajan rajanylityspaikkojen sulkemisella pysäytetään laiton maahantulo Suomeen. Hallitus on valmis vielä järeämpiin toimenpiteisiin tarpeen niin vaatiessa, sanoi puolestaan sisäministeri Mari Rantanen.

Päätös tehtiin, koska on olemassa viitteitä siitä, että vieraan valtion viranomaisilla tai muilla toimijoilla on ollut osuus rajan laittomasti ylittäneiden henkilöiden Suomeen saapumiseen edesauttamisessa.

Päätös perustui rajavartiolakiin.

Rajavartiolain 16 pykälän mukaan valtioneuvosto voi päättää rajanylityspaikan sulkemisesta määräajaksi tai toistaiseksi, jos sulkeminen on välttämätöntä vakavan yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle aiheutuvan uhan torjumiseksi. Valtioneuvosto voi myös tarvittaessa päättää kansainvälisen suojelun hakemisen keskittämisestä yhdelle tai useammalle rajanylityspaikalle.

Hallitus ja viranomaiset seuraavat itärajan tilanteen kehittymistä tarkasti. Päätöksen sisältöä ja laajuutta arvioidaan säännöllisesti tilanteen kehittymisen perusteella. Päätös kumotaan tai sitä muutetaan, jos se ei ole enää välttämätön yleiselle järjestykselle tai kansalliselle turvallisuudelle aiheutuvan vakavan uhan torjumiseksi.

Suomi sulkee lisää rajanylityspaikkoja.

Keskiviikkoiltana 22. marraskuuta Sisäministeriö tiedotti, että Valtioneuvosto on päättänyt sulkea myös Kuusamon, Sallan ja Vartiuksen rajanylityspaikat itärajalla perjantaina 24.11.2023 klo 00.00 alkaen. Kaikki itärajan rajanylitykset keskitetään Raja-Joosepin rajanylityspaikalle. Asiasta päätettiin 22.11.2023 ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa. Päätös on voimassa 23.12.2023 asti.

Maahantulo Suomen itärajalla on jatkunut aiemmista rajoituksista huolimatta ja laajentunut myös muille rajanylityspaikoille. Hallituksen ja viranomaisten arvion mukaan välineellistetty maahantulo Venäjältä ja sen laajeneminen aiheuttavat vakavan uhan kansalliselle turvallisuudelle ja yleiselle järjestykselle.

Rajavartiolaitoksen ja muiden viranomaisten tekemien havaintojen ja saamien tietojen perusteella on selvää, että vieraan valtion viranomaisilla sekä muilla toimijoilla on osuus rajan ylittäneiden henkilöiden Suomeen saapumisen edesauttamisessa. Kyseessä on ilmiö, jonka Venäjän viranomaiset sallivat aiemmasta poiketen. Siihen liittyy myös kansainvälistä rikollisuutta. 

Suomeen on elokuun alusta lähtien saapunut noin 700 kolmannen maan kansalaista ilman viisumia itärajan rajanylityspaikkojen kautta. Henkilöt ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta. 

Kaikki itärajan rajanylitykset keskitetään Raja-Jooseppiin.

Suomen ja Venäjän itärajalla rajanylittäjien tulee päätöksen voimassaoloaikana käyttää Raja-Joosepin rajanylityspaikkaa. Myös Suomen kansalaisen on käytettävä Raja-Joosepin rajanylityspaikkaa. Kansainvälisen suojelun hakeminen ei ole mahdollista muualla Suomen ja Venäjän välisellä maarajalla. 

Päätös perustuu rajavartiolakiin.

Rajavartiolain 16 pykälän mukaan valtioneuvosto voi päättää rajanylityspaikan sulkemisesta määräajaksi tai toistaiseksi, jos sulkeminen on välttämätöntä vakavan yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle aiheutuvan uhan torjumiseksi. Valtioneuvosto voi myös tarvittaessa päättää kansainvälisen suojelun hakemisen keskittämisestä yhdelle tai useammalle rajanylityspaikalle. 

Valtioneuvosto seuraa itärajan tilannetta yhteistyössä viranomaisten kanssa. Päätös kumotaan tai sitä muutetaan, jos tilanne muuttuu. 

Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

Somet

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.


puhelimen kuoret
Viimeisimmät alueen artikkelit

Poliisi tapasi Suomussalmen liikenteestä vahvasti päihtyneen autoilijan

SUOMUSSALMI Oulun poliisilaitoksen Kainuun kenttäjohtoalueen poliisipartio tapasi Suomussalmen liikenteestä päihtyneen kuljettajan keskiviikkona 22. toukokuuta. Poliisin...

Poliisi ja Traficom valvovat ensi viikonloppuna mopoja ja sähköisiä liikkumisvälineitä tehostetusti koko Suomessa

TEHOVALVONTA Poliisi valvoo tulevana viikonloppuna 24.–26. toukokuuta koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien...

Poliisi valvoi kaksi vuorokautta tehostetusti raskasta liikennettä valtakunnallisesti

TEHOVALVONTA Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä tiistaista 14. toukokuuta kello 18.00 alkaen torstaihin 16. toukokuuta...


Tuoreimmat uutiset

Hämeenlinnassa sattui henkilövahinko raideliikenteessä

HÄMEENLINNA Hämeenlinnassa on sattunut vakava onnettomuus raideliikenteessä. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen pienestä raideliikenneonnettomuudesta kello 00.12. VR:n...

Luhtitaloasunto palaa Oulussa – palo oli vaarassa levitä ullakon kautta muihin asuntoihin

OULU Iituntiellä Oulussa sammutetaan torstai-iltana 23. toukokuuta illalla syttynyttä rakennuspaloa. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...

Hämeenlinnassa sattui henkilövahinko raideliikenteessä

HÄMEENLINNA Hämeenlinnassa on sattunut vakava onnettomuus raideliikenteessä. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen pienestä raideliikenneonnettomuudesta kello 00.12. VR:n...

Luhtitaloasunto palaa Oulussa – palo oli vaarassa levitä ullakon kautta muihin asuntoihin

OULU Iituntiellä Oulussa sammutetaan torstai-iltana 23. toukokuuta illalla syttynyttä rakennuspaloa. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...