torstai, 29, helmikuu, 2024

Yksi henkilö menehtyi ja yksi loukkaantui vakavasti Pälkäneen sunnuntaisessa liikenneonnettomuudessa

Näitä luetaan

PIRKANMAA

Ajokaistalla oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä pysähdyksissä pakettiauton ja peräkärryn yhdistelmä. Henkilöauto törmäsi peräkärryyn ja suistui loivasti ajosuunnasta katsottuna oikealle. Alustavien tietojen mukaan menehtynyt ja loukkaantunut eivät olleet törmäyksen aikana pakettiautossa sisällä, vaan seisoivat ulkona.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä sekä Sisä-Suomen poliisi hälytettiin liikenneonnettomuustehtävälle Valtatie 12:lle Pälkäneelle sunnuntaina 27. marraskuuta iltapäiväviiden jälkeen.

Pelastuslaitos julkaisi tapahtuneesta ensitiedotteen, jossa se kertoi, että kyseessä on henkilöauton ja pakettiauton välinen liikenneonnettomuus. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että pakettiautoon oli kytkettynä peräkärry.

Poliisin alustavien tietojen mukaan henkilöauton kuljettaja ajoi Lahdentietä Lahden suunnasta kohti Tamperetta. Ajokaistalla oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä pysähdyksissä pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä. Henkilöauto törmäsi peräkärryyn ja suistui loivasti ajosuunnasta katsottuna oikealle. 

Pakettiauto-peräkärryyhdistelmässä matkustanut 1960-luvulla syntynyt nainen kuoli törmäyksessä. Toinen ajoneuvoyhdistelmän matkustajista, 1980-luvulla syntynyt mies, loukkaantui vakavasti. Alustavien tietojen mukaan menehtynyt ja loukkaantunut eivät olleet törmäyksen aikana pakettiautossa sisällä, vaan seisoivat ulkona. Henkilöauton kuljettaja ja sen matkustaja vietiin tarkistettavaksi sairaalaan.

Onnettomuus tapahtui Pälkäneellä Lahdentiellä noin kilometri ennen Hämeenlinnantien risteystä. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen.

Sisä-Suomen poliisilaitos ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä. 

Viikonloppu ollut synkkä Suomen liikenteessä.

Suomessa on vietetty viikonloppuna 25.-27. marraskuuta surullisia hetkiä liikenteessä. Viikonlopun aikana tapahtui yhteensä viisi liikenneonnettomuutta, jossa on menehtynyt vähintään yksi henkilö. Yhteensä menehtyneitä on seitsemän.

Ensimmäinen suru-uutinen saatiin perjantaiaamuna, kun viranomaiset tiedottivat henkilöauton ja pakettiauton välisestä nokkakolarista Kymppitiellä Hämeenlinnassa. Onnettomuus tapahtui aamuseitsemän jälkeen. Molempien autojen kuljettajat vietiin sairaalan. Vastaantulevien ajokaistalle ajautunut vanhempi mies kuoli sairaalassa. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä vammantuottamuksena.

Toinen suru-uutinen tuli Pellosta. Lapin poliisilaitos tiedotti onnettomuudesta, jossa lauantaina ennen iltapäiväkahta oli tapahtunut kahden henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Kyseessä oli nokkakolari. Vastakkaisiin suuntiin liikkuneet autot törmäsivät toistaiseksi tuntemattomasta syystä yhteen. Onnettomuudessa kuoli kaksi 60-luvulla syntynyttä miestä. Molemmat toimivat ajoneuvoissa kuljettajina. Toisessa ajoneuvoista oli kuljettajan lisäksi matkustaja, joka toimitettiin ensihoidon toimesta hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Kolmas suru-uutinen tuli Loimaalta myöhään lauantaina. Hannunkadun ja Varastokujan risteyksessä henkilöauto oli ajautunut ulos tieltä ennen iltayhtätoista. Henkilöauto oli törmännyt varastorakennuksen seinään ja syttynyt palamaan. Onnettomuudessa menehtyi kaksi henkilöä. Menehtyneet henkilöt olivat nuoria aikuisia. Paikalle osunut sivullinen yritti auttaa ja sammuttaa tulipaloa omalla käsisammuttimellaan. Auto oli kuitenkin pahasti vaurioitunut, eikä tuli ollut hallittavissa.

– Paikalle tullut pelastuslaitos sammutti tulipalon, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä onnettomuuden uhrien osalta. Paikalle saapui myös runsaasti nuorisoa ja paikalle järjestettiin kriisiapua, kertoo rikoskomisario Tommi Kosunen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi suoritti tapahtumapaikalla paikkatutkintaa ja teknistä tutkintaa yön aikana. Poliisi epäilee, että törmäystä on edeltänyt suuri tilannenopeus.

Neljäs ja viimeinen suru-uutinen saatiin Kouvolasta sunnuntaiyönä. Kyseessä oli henkilöauton ja matkailuauton välinen peräänajokolari. Onnettomuus sattui Valtatie kuudella. Hälytys onnettomuudesta tehtiin kello 00.41. Poliisin alustavien tietojen perusteella henkilöauto on tullut Kouvolan suunnasta kohti Elimäkeä ja törmännyt Ruhanmäen kohdalla samaan suuntaan kulkevan matkailuauton perään. Törmäyksen johdosta molemmat ajoneuvot suistuivat peräkkäin kulkusuunnassaan oikealle pientareelle ja syttyivät palamaan. Henkilöauton kuljettaja menehtyi tapahtumapaikalla. Matkailuauton kuljettaja ei loukkaantunut. Ajoneuvoissa ei ollut matkustajia.

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -kanavalle klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan! Liittyminen on täysin turvallista, sillä kukaan ei näe puhelinnumeroasi, ei edes ylläpito.

Näitä uutisia luetaan

- Mainos -

Tuoreimmat uutiset

Ihmisen pelastustehtävä päättyi surullisesti Kotkassa – VU:n tietojen mukaan alaikäinen poika menehtyi

Kotkasta kuuluu todella surullisia uutisia. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä valtatie 7:lle Kotkan Karhulaan myöhään keskiviikkona...
- Mainos -

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä