keskiviikko, 4, lokakuu, 2023
spot_img

Itä-Suomessa liikkuu nyt huijareita – poliisi opastaa: älä laske tuntemattomia sisälle asuntoosi

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

ITÄ-SUOMI

Yhdessä tapauksessa henkilöltä oltiin anastettu 200 euroa käteistä. Toisessa tapauksessa ikäihmiseltä oltiin anastettu pankkikortti ja kolmannessa oltiin anastettu asunnon avain.

Itä-Suomen poliisin tietoon on tullut viime viikolla Itä-Suomessa kolme tapausta, jossa eri verukkeilla asuntoon tulleet henkilöt olivat anastaneet kohdeasunnoista rahaa tai muuta omaisuutta, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Kaksi tapauksista tapahtui viime viikon tiistaina 29. elokuuta Tuupovaaran taajamassa. Ensimmäisessä tapauksessa noin kello neljän aikaan iltapäivällä, oli mies ja nainen koputtaneet noin 80-vuotiaan naisen asunnon ikkunaan ja soittaneet ovikelloa ilmoittaen, että heillä on liinoja myytävänä. Toiselle kaupustelijalle oli tullut äkkiä jano ja hän oli pyytänyt saada vettä, toisella oli puolestaan asiaa vessaan. Tuntemattomat vieraat olivat myös rahaa vailla, jotta saisivat ostaa lapsille maitoa. 

Vierailun jälkeen asukas oli todennut, että hänen rahapussistaan oli hävinnyt kaikki setelirahat, yhteensä noin 200 euroa. Mies ja nainen olivat poistuneet paikalta punaisella farmariautolla. 

Molemmilla vierailla oli ollut yllään siistit vaatteet. Mies oli ollut noin 175 senttimetriä pitkä ja tukeva, ja hän oli pukeutunut siisteihin tummin suoriin housuihin. Nainen oli ollut noin 160 senttimetriä pitkä ja normaalivartaloinen. Nainen oli pukeutunut hameeseen. Paikalta epäillyt olivat poistuneet punaisella farmarimallisella henkilöautolla.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Toisessa tapauksessa yli 80-vuotiaalta mieheltä vietiin pankkikortti.

Samaisena tiistaina noin kello viiden aikaan iltapäivällä, olivat mies ja nainen tulleet asuntoon lukitsemattomasta ovesta. He pyysivät asukkaalta rahaa matkustamista varten ja saivatkin 10 euroa. Myös tällä kertaa tuntemattomat vieraat olivat halunneet käydä vessassa.

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -

- MAINOS PÄÄTTYY -

Heidän poistuttuaan asunnosta, oli asukas huomannut pankkikorttinsa sekä lipaston avaimen kadonneen. Asukas oli välittömästi soittanut pankkikortin sulkupalveluun ja saanut pankkikorttinsa suljettua.

Asukkaan mukaan tuntemattomat vieraat olivat puhuneet suomea, nainen oli nuori, ja miehellä oli päässään joku lätsä.

Kerimäellä kaupiteltiin sukkia ja vietiin asunnon avain.

Viime sunnuntaina 3. syyskuuta illan suussa, vähän ennen kello seitsemää, oli kaksi huonosti suomea puhuvaa naista kaupitellut yli 80-vuotiaalle naiselle sukkia Kerimäellä. Iäkkäällä naisella ei ollut sopivaa käteistä rahaa, joten kauppaa oli yritetty tehdä pankkikortilla, jonka lukulaite oli ollut kaupustelijoilla mukana. 

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Korttimaksu ei ollut kuitenkaan onnistunut, joten kauppoja ei syntynyt, mutta kaupustelijat olivat anastaneet asunnon avaimen. Asukas oli varotoimenpiteenä sulkenut pankkikorttinsa ja sarjoittanut asunnon ovien lukot uudelleen. 

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

Asukkaan mukaan molemmat vieraat naiset olivat nuoria ja hoikkia, noin 20–30-vuotiaita. Molemmilla oli tummat pitkät hiukset ja yllään tummat vaatteet. Naiset olivat pituudeltaan noin 160-165 senttimetriä ja molemmat olivat puhuneet suomea murtaen.  

Poliisi on kiinnostunut edellä mainittujen tapausten tekijöistä ja heidän käytössään olleista ajoneuvoista. Jos sinulla on näköhavaintoja tai muuta tietoa tekijöistä, ilmoita tietosi Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Poliisi muistuttaa: älä anna tuntemattomille rahaa millään verukkeella.

Tuntemattomille henkilöille ei pidä koskaan antaa rahaa millään verukkeella. Rahan pyytämisen tarkoituksena on yleensä, että rikollinen saa tiedon asukkaan lompakosta tai rahoista ja pyrkii sen perusteella anastamaan kaiken käteisen. Mahdollisesti myös pankkikortti kiinnostaa varkaita, varsinkin, jos maksukortin PIN-koodi on lompakossa näkyvillä.

Kotioloissa korttimaksuihin yksityishenkilöiden kanssa tulee suhtautua varauksellisesti, sillä niissä on merkittävä riski sille, että maksuvaiheessa yritetään tavalla eli toisella saada haltuun esimerkiksi pankkikortin PIN -koodi. 

Asuntoon tunkeutumisesta ja rahan tai muun omaisuuden anastamisesta tulee ilmoittaa heti tuoreeltaan hätäkeskukseen numeroon 112.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –
- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA-Yhteistyössä
Intiimisheivaustuotteet netistä