keskiviikko, 4, lokakuu, 2023
spot_img

Joensuun lapsisurma: poliisin mukaan lapsi menehtyi ulkoisen väkivallan seurauksena

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

JOENSUU

Esitutkinnassa on tullut lisäksi esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella sekä lapsen äitiä, että isäpuolta on todennäköisiä syitä epäillä huumausainerikoksesta. Poliisi epäilee pariskunnan välittäneen yksissä tuumin huumausaineita eteenpäin. Poliisi on lisäksi käynnistänyt esiselvityksen siitä, että onko joku viranomainen laiminlyönyt virkavelvollisuuttaan uhriin liittyvissä asioissa.

Kesäkuun alkupuolella Joensuussa ilmitulleen neljävuotiaaseen lapseen kohdistuneen henkirikoksen tutkinta on edennyt Itä-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnassa, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos. Tutkinnassa on varmistunut, että lapsi on menehtynyt ulkoisen väkivallan seurauksena.

Poliisi ja ensihoitoyksiköt saivat torstaiaamuna 8. kesäkuuta tehtävän yksityisasuntoon Joensuun Rantakylässä. Viranomaiset löysivät asunnosta elottoman 4-vuotiaan lapsen. Lapsessa oli huomattavan paljon ulkoisia vammoja. Lapsessa oli sekä palovammoja että mustelmia ympäri kehoa.

Poliisi otti kiinni asunnosta lapsen äidin ja isäpuolen. Sekä äiti, että isäpuoli ovat olleet vangittuna perjantaista 9. kesäkuuta alkaen Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä murhasta.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Asiassa saadun oikeuslääkärin lausunnon mukaan uhri on kuollut ulkoisen väkivallan seurauksena. Lausunnon mukaan uhrista löytyneet palovammat sekä mustelmat ovat syntyneet ulkoisen väkivallan seurauksena. Vammojen tarkempaa syntymekanismia poliisi ei julkisuudessa kommentoi. Lisäksi esitutkinnan aikana on tullut ilmi selkeitä viitteitä siitä, että rikoksen uhriksi joutunutta lasta on kaltoinkohdeltu myös jo ennen epäiltyä henkirikosta.

Esitutkinnassa on tullut lisäksi esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella sekä lapsen äitiä, että isäpuolta on todennäköisiä syitä epäillä huumausainerikoksesta. Poliisi epäilee pariskunnan välittäneen yksissä tuumin huumausaineita eteenpäin. 

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -

- MAINOS PÄÄTTYY -

Poliisi on lisäksi käynnistänyt esiselvityksen siitä, että onko joku viranomainen laiminlyönyt virkavelvollisuuttaan uhriin liittyvissä asioissa. Selvityksen perusteella tullaan päättämään mahdollisesta virkavelvollisuuden rikkomista koskevan esitutkinnan käynnistämisestä.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –
- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA-Yhteistyössä
Intiimisheivaustuotteet netistä