torstai, 7, joulukuu, 2023
spot_img

Kalasteluviestejä liikkeellä Suomi.fi:n nimissä – älä klikkaa linkkejä

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -ryhmään klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan!

HUIJAUKSET

Poliisin tietojen mukaan kalasteluviestejä on lähetetty hiljattain ainakin Vastaamo-tietomurron uhreille. Viestejä on voitu lähettää myös muihin osoitteisiin, jotka eivät liity Vastaamoon.

Keskusrikospoliisi tiedottaa, että poliisin tietoon on tullut tiistaina 20. kesäkuuta tapauksia, joissa vastaanottajat ovat saaneet henkilökohtaisia tietoja sisältäviä sähköpostiviestejä Suomi.fi-palvelun nimissä. Viesteissä pyydetään klikkaamaan linkkiä ja kirjautumaan sivustolle.

Viestit ovat sisältäneet vastaanottajan henkilötietoja. Viestissä puhutaan ”asumistuesta” ja pyydetään kirjautumaan linkin takana olevalle sivustolle salasanan avulla.

Viestit eivät todellisuudessa ole Suomi.fi:n lähettämiä, eikä viestissä olevaa linkkiä tule avata tai viestissä esitettyihin vaatimuksiin vastata. Linkki johtaa tietojenkalastelusivustolle.

Poliisin tietojen mukaan kalasteluviestejä on lähetetty hiljattain ainakin Vastaamo-tietomurron uhreille. Viestejä on voitu lähettää myös muihin osoitteisiin, jotka eivät liity Vastaamoon.

Tässä vaiheessa poliisin tiedossa ei ole, että viestin vastaanottajat olisivat kirjautuneet tietojenkalastelusivustolle. Kalasteluviestin vastaanottajan ei tarvitse tehdä asiasta rikosilmoitusta, jos hän ei ole kirjautunut valesivustolle ja luovuttanut tietojaan.

Vältä joutumasta petoksen uhriksi:

  • Älä klikkaa sähköpostissa tai tekstiviesteissä olevia linkkejä. 
  • Älä kirjaudu palveluihin tekstiviesteillä tai sähköpostitse saamiesi linkkien tai hakukoneiden antamien hakutuloksien kautta. 
  • Älä anna henkilökohtaisia tietojasi pyytäjälle, vaan poista viesti.
  • Voit tallentaa sinulle tärkeimpien palveluiden verkko-osoitteet selaimesi kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

Jos epäilet, että rikolliset ovat saaneet verkkopankkitunnuksesi haltuunsa, tai huomaat verkkopankissasi sinne kuulumattomia saapuneita tai lähteviä maksuja, ota välittömästi yhteys pankkiisi ja tee vasta sen jälkeen rikosilmoitus.

Jos epäilet, että henkilötietojasi on joutunut vääriin käsiin, löydät toimintaohjeet Suomi.fi-verkkopalvelusta.

Psst... Viranomaisuutiset WhatsApp -kanava on julkaistu. Liity mukaan tästä, niin saat tiedon uutisista tuoreeltaan. Voit tutustua muihin kanaviin täältä.


- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -

Tuoreimmat alueen uutiset

Luetuimmat alueen uutiset

- OTA FACEBOOKTILIMME HALTUUN TÄSTÄ -


Luetuin sisältöViimeisin sisältö

Yhteistyössä


Intiimisheivaustuotteet netistä