torstai, 7, joulukuu, 2023
spot_img

Poliisi varoittaa turvatilipetoksista – opastathan lähipiiriäsi

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -ryhmään klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan!

HUIJAUKSET

Poliisi muistuttaa, ettei pankkitunnuksia pidä ikinä luovuttaa ulkopuolisille.

Niin sanottu turvatilipetos eli ”Safe Account Fraud” on ulkomailta Suomeen rantautunut rikosilmiö. Turvatilipetoksissa uhrille voidaan ensin lähettää kalasteluviesti esimerkiksi perintätoimiston, postin tai pankin nimissä. Viestissä on usein linkki, minkä kautta rikollinen yrittää kalastella uhrin pankkitunnuksia ja muita tietoja. 

Seuraavaksi uhrille soitetaan ja puhelussa väitetään puhelun tulevan pankista ja kerrotaan, että hänen pankkitilillään on epäilyttäviä tapahtumia. Soittoja on tullut suomalaisista numeroista. Jos soittaja on kalasteluviestin avulla saanut jo pääsyn uhrin verkkopankkiin, voi soittaja luetella uhrin todellisia pankkitapahtumia, jolla rikollinen saa uhrin luottamuksen siihen, että puhelu todellisuudessa tulisi pankista. 

Soittaja tämän jälkeen vakuuttaa, että uhrin rahat täytyy siirtää turvaan niin sanotulle turvatilille. Soittaja saattaa pyytää uhria tekemään tilisiirron itse tai pyytää siirtoon tarvittavia tunnuksia uhrilta. Todellisuudessa rahat eivät siirry turvatilille vaan rikollisille.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnuksia ei pidä ikinä luovuttaa ulkopuolisille. Mikäli olet luovuttanut pankkitunnuksesi ulkopuoliselle, olethan yhteydessä omaan pankkiisi mahdollisimman pian ja soita Hätäkeskukseen 112. Tee asiasta myös rikosilmoitus poliisille.

Psst... Viranomaisuutiset WhatsApp -kanava on julkaistu. Liity mukaan tästä, niin saat tiedon uutisista tuoreeltaan. Voit tutustua muihin kanaviin täältä.


- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -

Tuoreimmat alueen uutiset

Luetuimmat alueen uutiset

- OTA FACEBOOKTILIMME HALTUUN TÄSTÄ -


Luetuin sisältöViimeisin sisältö

Yhteistyössä


Intiimisheivaustuotteet netistä