perjantai, 2, joulukuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainUusimaaKatujengeihin kytkeytyvän ampumistapauksen esitutkinta on valmistunut - epäiltyjä on yhteensä yhdeksän

Katujengeihin kytkeytyvän ampumistapauksen esitutkinta on valmistunut – epäiltyjä on yhteensä yhdeksän

UUSIMAA

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi Vantaalla elokuussa 2021 tapahtuneen ampumistapauksen esitutkinnan. Esitutkinnassa on selvitetty muun muassa kahta epäiltyä murhan yritystä ja törkeitä ampuma-aserikoksia.

Poliisi on selvittänyt kahden katujengin välistä yhteenottoa, joka tapahtui Vantaalla Leinelänkaarella 6.8.2021 puoli kahden aikaan yöllä. Esitutkinnan mukaan molempien katujengien jäsenet ampuivat toisiaan kohti useita kertoja ampuma-aseilla.

– Poliisin käsityksen mukaan kyseessä oli kahden katujengin välinen väkivaltainen välienselvittely. Tapahtumien taustalla vaikuttaisi olevan ryhmien väliset aikaisemmat kiistat, joihin liittyy muun muassa gangsta rap -musiikin kautta esille nousseet vastakkainasettelut, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka Keskusrikospoliisista.

Esitutkinnassa on kaikkiaan yhdeksän epäiltyä, joita poliisi epäilee lukuisista eri rikoksista, kuten murhan yrityksistä sekä törkeistä ja perusmuotoisista ampuma-aserikoksista. Kaksi henkilöä on edelleen vangittuna murhan yrityksestä epäiltyinä.

Tapahtuma-aikaan asuinalueella ammutut laukaukset aiheuttivat vaurioita läheisiin asuinkiinteistöihin ja päiväkotirakennukseen. 

– Poliisin tiedossa ei ole, että sivullisia olisi ollut tilanteessa konkreettisessa hengenvaarassa. Alueen asukkaiden poliisille kertomilla tiedoilla oli esitutkinnassa keskeinen merkitys ja poliisi kiittää saamistaan havainnoista, Puolakka sanoo.Nyt valmistuneen esitutkinnan keskiössä ollut ampumistapaus on osa kahden katujengin välistä väkivallan kierrettä, johon liittyviä rikoksia on tutkittu eri poliisilaitoksilla. Poliisi tiedotti kokonaisuudesta helmikuussa.

– Esitutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten kanssa. Yhteistyö katujengeihin liittyvän rikosilmiön äärellä on sekä tutkinnan että rikosten ennalta estämisen näkökulmasta hyvin tärkeää ja toimivaa, Puolakka kertoo.  

Esitutkinta siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

Toimitus suositteleeSomet haltuun

58,470FanitTykkää
1,372SeuraajatSeuraa
519SeuraajatSeuraa


Luetuimmat uutiset 48hKadonneet henkilötKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.