sunnuntai, 1, lokakuu, 2023
spot_img

Oikeuden tuomiot: Apulaisvaltakunnansyyttäjä kumosi päätöksen esitutkinnan rajoittamisesta, kun puhelinkuulustelussa ei ollut esitetty kysymyksiä epäillyn rikoksen tunnusmerkistön täyttymisen kannalta olennaisista seikoista

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

Apulaisvaltakunnansyyttäjä kumosi päätöksen esitutkinnan rajoittamisesta, joka koski epäiltyä törkeän petoksen yritystä. Kihlakunnansyyttäjä oli tutkinnanjohtajan esityksestä päättänyt, että esitutkinta lopetetaan ei näyttöä -perusteella.

Esitutkinnan rajoittaminen, ei näyttöä -peruste

Annettu 2.1.2020, dnro 107/21/19

Apulaisvaltakunnansyyttäjän ratkaisun mukaan näytti siltä, että ainoa suoritettu esitutkintatoimenpide esitutkintakynnyksen ylittymisen jälkeen oli ollut rikoksesta epäillyn kuulustelu puhelimitse. Hänelle ei aineiston perusteella ollut kuitenkaan esitetty kysymyksiä epäillyn rikoksen tunnusmerkistön täyttymisen kannalta olennaisista seikoista.

Koska esitutkintakynnys oli ylittynyt ja epäily koski vakavaa sekä kantelijaan että tuomioistuimeen kohdistuvaa rikosta, tuli epäiltyä rikosta tutkia tarkemmin. Lisäselvitystä oli saatavissa joko rikosepäilyn puolesta tai sitä vastaan.

Päätelmä siitä, että riittävää näyttöä syytteen nostamiseksi ei varsin todennäköisesti tultaisi saamaan, oli tässä tapauksessa tehty asian laatuun nähden liian aikaisessa vaiheessa ja liian vähäisten tutkintatoimenpiteiden pohjalta. Lisänäytön hankkiminen ei oletettavasti olisi suuritöistä. Apulaisvaltakunnansyyttäjä viittasi lisäksi yleiseen ohjeeseen VKS:2016:5.

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -

- MAINOS PÄÄTTYY -

Teksti: Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

Lähde: Edilex

- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA-Yhteistyössä
Intiimisheivaustuotteet netistä