Poliisi on tehnyt lisää kiinniottoja Tampereen Holvastissa tapahtuneeseen epäiltyyn tapon yritykseen liittyen

Julkaistu


TAMPERE

Viranomaisuutiset uutisoi sunnuntaina 4. helmikuuta Aamulehden tietoihin viitaten poliisioperaatiosta Tampereella. Tuolloin AL:n tiedossa oli, että operaatio oli lauantain 3. helmikuuta ja sunnuntain 4. helmikuuta välisenä yönä Tampereen Holvastissa, ja että poliisi oli ottanut useita ihmisiä kiinni liittyen epäiltyyn henkeen ja terveyteen kohdistuvaan rikokseen.

Maanantaina 5. helmikuuta Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa tapauksesta. Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että poliisi on tehnyt lisää kiinniottoja tapaukseen liittyen.

Tämänhetkisen tiedon perusteella Sisä-Suomen poliisi tutkii tapahtumia tapon yrityksenä. 

– Tutkinnallisista syistä poliisi ei voi kommentoida tapahtumien kulkua tässä vaiheessa tarkemmin esitutkintaa vaarantamatta, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja.Muita maakunnan uutisia.

Ravintolan edessä vakava välikohtaus Nokialla – uhria puukotettiin useita kertoja.

Sisä-Suomen poliisi tutkii Nokialla tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa. Viranomaisuutisten tiedon mukaan henkilöä puukotettiin tiistaina 30. tammikuuta useita kertoja Härkitiellä sijaitsevan Ale Pub Mexasin edustalla. Uhrille aiheutui tilanteessa vakavia vammoja.

Sisä-Suomen poliisilaitos vahvistaa välikohtauksen tiedotteella, mutta ei avaa itse väkivallantekoa tarkemmin.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 1990-luvulla syntyneen miehen tänään perjantaina todennäköisin syin epäiltynä mm. tapon yritykseen.

Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan poliisin saaneen tiistain vastaisena yönä noin kello yhden aikaan hälytystehtävän väkivaltarikoksesta Nokian keskustassa sijaitsevan ravitsemusliikkeen eteen. Poliisi oli nopeasti paikalla ja tapasi paikalta vakavia vammoja saaneen uhrin. Poliisi antoi uhrille ensiapua sairaanhoidon paikalle tuloon saakka.Poliisi aloitti etsinnät epäillyn tavoittamiseksi ja selvisi, että tämä on autolla liikkeellä. Hänen tavoittamiseen osallistui useita partioita. Poliisi sai epäillystä havainnon, mistä käynnistyi takaa-ajo Nokialla keskustassa, valtatie 12:lla ja lopulta valtatie 3:lla. Takaa-ajossa Nokialla pysäytysyrityksen yhteydessä yksi poliisiauto vaurioitui lievästi. Epäilty ajoi kovaa ylinopeutta ja pääsi pakenemaan tilanteesta.

Tiistaina aamulla ennen seitsemää epäilty tavoitettiin Sorinkadulta, jossa hän oli sytyttänyt käytössään olleen auton palamaan ja hän antautui poliisille. Poliisi otti epäillyn kiinni.

Miestä epäillään tässä vaiheessa tapon yrityksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta.

Rattijuoppo törttöili urakalla Nokialla – yhtä henkilöä pyydetään ilmoittautumaan Nokian poliisille.

Nokian liikenteessä tapahtui keskiviikkona 31. tammikuuta aamupäivällä vakava tapaus. Hätäkeskuksesta annettiin poliisille tehtävä, jonka mukaan Nokian keskusta-alueella kulki henkilöauto, jonka kuljettaja on mahdollisesti päihtynyt.Poliisipartio havaitsi kyseisen ajoneuvon olevan lähdössä terveysaseman parkkipaikalta Maununkadulta, jossa auto ajoi lumipenkkaan. Partio kytki poliisiautoon hälytys- ja pysäytysvalon. Kun päihtyneeksi epäilty kuljettaja peruutti parkkipaikalla lumipenkasta pois, parkkipaikalla ollut jalankulkija oli vaarassa jäädä peruuttavan ajoneuvon alle.

Ajoneuvo lähti liikkeelle poliisipartion seuratessa, yrittäessä pysäyttää ja estää ajoneuvon ajon. Härkitien ja Maununkadun risteyksessä päihtyneeksi epäillyn kuljettajan ajoneuvo törmäsi risteysalueelle pysähtyneeseen autoon. Poliisipartiota pakeneva ajoneuvo jatkoi matkaansa ja käytti paetessaan välillä vastaantulevan liikenteen ajokaistaa. Auto törmäsi pakomatkalla myös toiseen sivullisen autoon.

Poliisipartio yritti pakomatkan aikana pysäyttää autoa ajamalla poliisiauton kiinni pakenevaan ajoneuvoon useita kertoja. Pakeneva ajoneuvo pystyi väistämään myös piikkimaton, jonka toinen poliisipartio oli tielle laittanut. Pakenevan auton kuljettaja menetti lopulta autonsa hallinnan Nokian Koskenmäen alueella ajautumalla autolla lumipenkkaan. Poliisi otti kuljettajan kiinni. Tapahtuma-aikaan liikkeellä oli runsaasti muita tienkäyttäjiä.

Auton kuljettajana toiminutta henkilöä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Henkilöä, joka oli vaarassa jäädä peruuttavan auton alle Nokian terveysaseman pihassa, pyydetään ottamaan yhteyttä Nokian poliisiasemalle puh. 0295 445 888. 

Yrittäjä pyytää havaintoja: Ravintola Wanhaan Tappiin murtauduttiin Tampereella – kaksikon saaliiksi mm. kassalipas ja alkoholia.

Tampereella tehtiin keskiviikkoaamuna 31. tammikuuta liiketilamurto. Nekalassa, Jokipohjantie 18 -osoitteessa sijaitsevaan Ravintola Wanhaan Tappiin murtauduttiin hieman ennen aamukuutta. Asiasta kertoo Wanha Tappi sosiaalisessa mediassa Tampere -facebookryhmässä.

Ravintola pyytää tunnistusapua videon henkilöistä ja havaintoja eritoten ravintolan lähistöllä kello 05.53 aikaan liikkuneilta henkilöiltä.

Kaikki vihjeet voi lähettää itse ravintolalle ravintola@wanhatappi.fi. Ravintola lupaa tekijöiden jäljille johtaneesta vihjeestä 500 euron palkkion.

Ravintolasta vietiin kassalipas, huomattava määrä alkoholia ja jotain pientä tavaraa, ravintolasta kerrotaan Viranomaisuutisille.

Viranomaisuutiset ei ole tavoittanut Sisä-Suomen poliisia kommentoimaan tapausta.

Ei ollut juopon tuuria matkassa: Poliisi poikkesi pikkutielle – vastaan tuli vain yksi auto ja sen kuljettajan kortti on pitkään kuivumassa

Jokainen on varmasti joskus ihmetellyt, miksi poliisi tulee vastaan pikkutiellä, tai miksi ihmeessä poliisi ajaa kotitalon ohitse, vaikka asuu syrjässä. Tätä on tapahtunut ennen muinoin useinkin, mutta nykyään yhä harvemmin.

Pirkanmaalla kuitenki partio poikkesi pikkutielle ja se kannatti. Asiasta kertoo Sisä-Suomen poliisilaitoksella Pirkanmaan alueella virkaansa suorittava vanhempi konstaapeli Hannu Huhta-Aho.

– Välillä pienille teille poikkeaminen kannattaa. Yksi ainoa auto liikkeellä ja partio pysäytti sen, Huhta-Aho kertoo.

Partio suoritti auton kuljettajalle seulonta-alkometripuhalluskokeen, ja nyt kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Hänet määrättiin poliisipartion toimesta väliaikaiseen ajokieltoon.

Huhta-Aho ei avaa tarkemmin puhalluskokeen tulosta, mutta se on ollut vähintään 1,20 promillea tai 0,53 mg/l, sillä kyseiset tulokset ovat törkeän rattijuopumuksen rajat Suomessa.


Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.


Viimeisimmät alueen artikkelit

Rasvapalo Lempäälässä – leirikeskuksen terassilla syttyi rasva palamaan rasvakattilassa

LEMPÄÄLÄ Lempäälässä sammutettiin rasvapaloa lauantaina 20. huhtikuuta. Pirkanmaan pelastuslaitos hälytettiin epäillylle rakennuspalotehtävälle Savontielle kello 14.54...

Juupajoen poliisioperaatio: Ampumavälikohtauksessa vakavasti loukkaantunut nainen on menehtynyt

JUUPAJOKI - RUOVESI Keskusrikospoliisi on jatkanut Juupajoella ja Ruovedellä 16. huhtikuuta tapahtuneen rikoskokonaisuuden tutkintaa. Keskusrikospoliisista...

Suomen poliisi oli mukana kaatamassa kalasteluhyökkäyspalvelua

VERKKOHUIJAUKSET Suomen poliisi on osallistunut kansainväliseen rikostorjuntaoperaatioon, jossa ajettiin alas tuhansien rikollisten käyttämä pankkitunnusten ja...


Tuoreimmat artikkelit

Mies kaahasi neljänkympin alueella yli satasta Riihimäellä

RIIHIMÄKI Hämeen poliisin partio nappasi Riihimäellä kiinni kaaharin. Hämeen poliisin tilannekeskuksesta ei kerrota kaahaukselle tarkkaa...

Rattijuoppo ajoi ulos tieltä Paraisilla

PARAINEN Paraisilla sattui viime viikonloppuna ulosajo, jossa kuljettajan epäillään olleen vahvassa humalatilassa. Hätäkeskukseen ilmoitettiin lauantain...

Liperin Ylämyllyllä murtauduttiin vapaa-ajan asuntoon sekä yritettiin murtautua asuttuun asuntoon

LIPERI Liperin Ylämyllyllä oli murtovarkaita liikkeellä 21.–22.4.2024 välisenä yönä, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos. Itä-Suomen poliisi kertoo...

Ulkorakennuksen seinää paloi Pyhärannassa

PYHÄRANTA Pyhärannassa Isomäentiellä tarvittiin pelastuslaitosta eilen maanantaina rakennuspalon vuoksi. Hätäkeskus sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta kello...


YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä