Poliisi tutkii yksityisen turvallisuusalan työntekijöiden työtehtävissä asiakkaisiin kohdistamaa laajaa pahoinpitelykokonaisuutta pääkaupunkiseudulla

UUSIMAA

Epäillyissä rikoksissa järjestyksenvalvojat ovat kuljettaneet heidän työtehtävillään kohtaamat kohdehenkilöt suojaisampaan paikkaan juna-asemien läheisyydessä, jonka jälkeen he ovat pahoinpidelleet uhrit ja kuvanneet teot.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa tutkivansa yksityisen turvallisuusalan työntekijöiden työtehtävissä asiakkaisiin kohdistamaa laajaa pahoinpitelykokonaisuutta. Poliisi pyytää muita mahdollisia asianomistajia ilmoittautumaan poliisille.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii pahoinpitelykokonaisuutta, jossa ainakin kuutta samassa yrityksessä järjestyksenvalvojana työskentelevää henkilöä epäillään useista eri asteisista pahoinpitelyistä pääkaupunkiseudun alueella. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet järjestysvalvojien työaikana kyseessä olevan yrityksen valvonta-alueilla Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa pääradan lähettyvillä.

Epäillyissä rikoksissa ei ole yhtä yhteneväistä tekotapaa, mutta niitä kaikkia yhdistää järjestyksenvalvojan toimivallan räikeä ylittäminen sekä rikoksen uhrien nöyryytys ja alistaminen. 

– Epäillyissä rikoksissa järjestyksenvalvojat ovat kuljettaneet heidän työtehtävillään kohtaamat kohdehenkilöt suojaisampaan paikkaan juna-asemien läheisyydessä, jonka jälkeen he ovat pahoinpidelleet uhrit ja kuvanneet teot, sanoo Itä-Uudenmaan rikoskomisario Mikko Minkkinen.

Rikoskokonaisuus paljastui poliisille, kun yksittäinen sivullinen ilmoitti poliisille pahoinpitelystä.

Poliisi on ottanut viime viikonlopun aikana kiinni kuusi järjestyksenvalvojana työskentelevää henkilöä kiinni kokonaisuuteen liittyen pahoinpitelyistä epäiltyinä. Epäiltyjen lukumäärä voi vielä kasvaa. 

Itä-Uudenmaan poliisi etsii vielä tunnistamattomia asianomistajia, ja pyytää sellaisia henkilöitä ottamaan yhteyttä, jotka ovat joutuneet yllä kuvatun kaltaisen teon kohteeksi seuraavina ajankohtina:

7.2.2022 Malminkartanon Juna-asema, Helsinki

Asianomistaja on noin 25–35-vuotias vaaleaihoinen mies, jolla on tapahtumahetkellä musta takki, musta lippalakki väärinpäin päässä, liilakeltainen paita, harmaat verkkarit ja mustat lenkkarit. Tapahtumasta taltioidulla tallenteella näkyy, kuinka asiakasta talutetaan käsistä ja järjestyksenvalvojat puristavat miestä käsistä, solvaavat ja uhkailevat tätä. Asianomistaja tönäistään pois ja hänen käsketään jatkamaan matkaansa.

11.6.2022 Tikkurilan juna-asema, Vantaa

Asianomistaja on vaaleaihoinen mies, jonka on päällä siniset farkut ja tummansininen paita. Häntä on sumutettu OC-sumutteella ja hänelle on laitettu käsiraudat. 

19.6.2022 Tikkurilan juna-asema, Vantaa

Asianomistaja on mies, jota pidetään kiinni molemmista käsistä. Hänen puhelimensa otetaan pois ja hänen jalkoja hakataan teleskooppipatukalla. Pian mies päästetään irti ja hän juoksee pois tilanteesta. Järjestyksenvalvojat heittävät hänen puhelimensa viereiseen pusikkoon.

12.9.2022 tuntematon paikka

Asianomistaja viedään pitkän puhutuksen jälkeen läheiseen metsään, jossa häntä pahoinpidellään teleskooppipatukalla lyömällä. Asianomistaja on nuori mies, noin 15–20-vuotias, silmälasipäinen ja laiha. Tallenteella hän kertoo syntyneensä Tikkurilassa. Tallenteella asianomistaja kertoo järjestyksenvalvojille etunimensä.

2.10.2022 Tikkurilan juna-asema, Vantaa

Asianomistaja on ulkomaalaistaustainen, noin 40–60-vuotias mies kuljetetaan Tikkurilan juna-asemalla hissiin, jossa hänet pahoinpidellään nyrkein lyömällä.

28.11.2022 Aviapolis, Vantaa

Kaksi asianomistajaa kaadetaan maahan ja epäillyt työntävät kädellä lunta asianomistajien kasvoihin. Samalla heitä uhkaillaan kovasanaisesti väkivallalla. Tilanteen jälkeen asianomistajat päästetään jatkamaan matkaansa. Asianomistajien tuntomerkit: kaksi noin 20–35-vuotiasta miestä. Toisella miehellä on vaalea talvitakki, tummat housut, tummat hiukset. Toisella musta talvitakki, mustat housut sekä tummat hiukset.

5.12.2022 tuntematon paikka

Asianomistaja on viety maahan, ja hän huutaa kivusta. Asianomistajaan kohdistetaan vielä toistaiseksi tuntemattomalla tavalla väkivaltaa ja hänen suunsa peitetään ilmeisesti kädellä. Järjestyksenvalvojat uhkailevat miestä samalla kun tämä huutaa tuskissaan.  Asianomistajan tuntomerkit: noin 30–50-vuotias mies, vaaleat viikset ja parta, harmaa paita ja musta takki.

5.12.2022 tuntematon paikka

Järjestyksenvalvojat seuraavat poispäin kävelevää miestä, syyttävät häntä heidän aikansa tuhlaamisesta ja uhkailevat väkivallalla. Tilanteessa olevat järjestyksenvalvojat potkaisevat ja tönäisevät poispäin juoksevaa miestä. Asianomistajan tuntomerkit: mies, musta toppatakki, mustat Adidaksen veryttelyhousut, mustat kengät, harmaa paita ja vaalea olkalaukku. 

– Toivomme, että edellä mainittuihin tapauksiin liittyvät asianomistajat olisivat poliisiin yhteydessä. Tutkinnan kannalta on erittäin tärkeää, että tavoitamme muut uhrit, Minkkinen sanoo. 

Asianomistajat voivat olla yhteydessä osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Viranomaisuutisten WhatsApp-kanavalle liittyminen kannattaa, sillä sieltä löydät kätevästi kaikki uutisemme!


Somet

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.


puhelimen kuoretViimeisimmät alueen artikkelit

Espoonlahden metroasemalla tapahtuneesta puukotuksesta epäillään 13-vuotiasta lasta

ESPOO Viranomaisuutiset uutisoi torstai-iltana 11. heinäkuuta Espoossa tapahtuneesta vakavasta väkivallanteosta. Tuolloin tiedossa oli, että Espoonlahden...

HSL:n bussi suistui tieltä Espoossa – Länsiväylän mukaan kuljettaja sai sairauskohtauksen

ESPOO Kiviruukinkadun ja Ruukintien tuntumassa Espoossa sattui raskaan ajoneuvon liikennevahinko perjantaiaamuna 12. heinäkuuta. Hätäkeskus vastaanotti...

Poliisioperaatio Espoossa torstaina: Henkilöä puukotettiin Espoonlahden metroasemalla

ESPOO Länsi-Uudenmaan poliisilla oli torstaina 11. heinäkuuta illantaitteessa poliisioperaatio Espoossa. Poliisi sai Hätäkeskuksen kautta ilmoituksen...

Tuoreimmat uutiset

Noin 20 vuotta vanha maasturi syttyi palamaan ja tuhoutui korjauskelvottomaksi Siilinjärvellä

SIILINJÄRVI Marjomäentiellä Siilinjärvellä sammutettiin perjantaina 12. heinäkuuta illalla palavaa ajoneuvoa. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen pienestä liikennevälinepalosta...

Sivulliset olivat tärkeässä roolissa veteen pudonneiden henkilöiden pelastamisessa Naantalissa ja Raisiossa

NAANTALI - RAISIO Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on ollut kaksi hälytystehtävää liittyen ihmisen vesipelastamiseen perjantai-iltana 12. heinäkuuta....

Noin 20 vuotta vanha maasturi syttyi palamaan ja tuhoutui korjauskelvottomaksi Siilinjärvellä

SIILINJÄRVI Marjomäentiellä Siilinjärvellä sammutettiin perjantaina 12. heinäkuuta illalla palavaa ajoneuvoa. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen pienestä liikennevälinepalosta...

Sivulliset olivat tärkeässä roolissa veteen pudonneiden henkilöiden pelastamisessa Naantalissa ja Raisiossa

NAANTALI - RAISIO Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on ollut kaksi hälytystehtävää liittyen ihmisen vesipelastamiseen perjantai-iltana 12. heinäkuuta....