Turun miekkamiestä ei ole vieläkään tavoitettu

Julkaistu

TURKU

Lounais-Suomen poliisilla oli poliisioperaatio Varsinais-Suomessa tiistaina iltapäivällä. Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrottiin, että Lounais-Suomen poliisi lähetti useita partioita kiireelliselle tehtävälle Aninkaisten koululle. Hälytys Hätäkeskukseen tehtiin kello 13.40.

Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan koulun tiloihin on saapunut päihtynyt ja sekava, maastohousuihin pukeutunut pipopäinen mies, joka oli varustautunut miekalla. Ilmoittaja oli paennut miestä, piiloutunut ja soittanut hätänumeroon.

Tehtävä merkittiin korkeimpaan kiireellisyysluokkaan, ja paikalle lähetettiin useita poliisin partioita.

Poliisin partiot tarkastivat koulun kiinteistön seuraavan kymmenen minuutin aikana. Kukaan tavattu ja tarkastettu henkilö ollut välittömässä avun tarpeessa tai käyttäytynyt uhkaavasti.

Poliisi jatkoi asian tutkintaa puhutuksin ja valvontatallenteita tarkastamalla. Lisäksi poliisi kirjasi asiasta rikosilmoituksen laiton uhkaus -rikosnimikkeellä.

Poliisi muistuttaa, että oppilatosympäristössä tapahtuviin akuutteihin väkivaltatehtäviin suhtaudutaan erittäin vakavasti, ja niihin vastataan kaikin käytettävissä olevin resurssein. 

Myöhemmin tiistaina Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että Lounais-Suomen poliisi on edistynyt Turun Aninkaisten koulutalolla tiistaina tapahtuneen välikohtauksen selvittämisessä. Suurikokoisen teräaseen kanssa oppilaitoksessa liikkunut henkilö on poliisin tiedossa.

Poliisille annetun hätäkeskusilmoituksen, paikan päällä Turun Aninkaisten koulutalolla tehtyjen puhutusten ja valvontakameratallenteiden perusteella on selvinnyt, että päihtynyt ja sekavasti käyttäytynyt henkilö tuli koulutalon biljardiaulaksi kutsuttuun tilaan.

Siellä hän otti esille noin 30–40 sentin mittaisen teräaseen ja esitteli sitä kahdelle opiskelijalle. Opiskelijat pakenivat opettajanhuoneeseen ja soittivat hätänumeroon. Kukaan ei vahingoittunut tilanteessa.

Paikalla oli nopeasti useita poliisin partioita, jotka oppilaitoksen henkilökunnan avustuksella tarkastivat kiinteistön. Tilanne paikan päällä oli poliisin toimien ajan rauhallinen, ja poliisi oli läsnä koulukiinteistöllä koulupäivän päättymiseen saakka. 

Sekavasti käyttäytynyttä henkilöä epäillään laittomasta uhkauksesta. Epäilty tallentui oppilaitoksen valvontakameraan, ja poliisi on pystynyt selvittämään hänen liikkeitään kiinteistön alueella.

Henkilö oli poistunut kiinteistöstä poliisin saapuessa paikalle. Poliisi on tunnistanut henkilön, mutta häntä ei ole vielä tavoitettu. Poliisin tietojen mukaan epäilty ei ole koulun opiskelija.

Keskiviikkona iltapäivällä Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo, että poliisi ei ole vielä tavoittanut teräaseen kanssa koulukiinteistössä liikkunutta henkilöä. Hänestä ei tapahtuman jälkeen enää tullut muita ilmoituksia, joten henkilö ei näin ollen ole aiheuttanut häiriötä tai vaaraa muualla eikä muuhun aikaan.

Poliisin saamien tietojen perusteella henkilö ei aiheuttanut konkreettista uhkaa tai vaaraa läsnäolijoille, eikä kukaan vahingoittunut koulutalon tilanteessa.

Tapauksen tutkinnanjohtajaksi määräytyi rikosylikonstaapeli Lasse Höysti.

– Tilanteessa olleille opiskelijoille tilanne toki on varmasti ollut uhkaava, kun asiasta on ilmoitettu hätänumeroon. Poliisin saapuessa paikalle ja tarkistaessa oppilaitoksen tiloja tilanne oli rauhallinen, selventää asian tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Lasse Höysti.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa epäiltynä laittomana uhkauksena, mutta rikosnimike tarkentunee esitutkinnan edetessä. 

Ensimmäinen partio hälytettiin paikalle kello 13.43, ja se oli kohteessa alle kahden minuutin kuluttua hälytyksestä. Tämän jälkeen paikalle tuli lisää partioita.

– Poliisi suhtautuu aina erittäin vakavasti oppilaitoksissa tapahtuviin henkeä ja terveyttä uhkaaviin ilmoituksiin ja rikosepäilyihin ja pyrkii pysäyttämään väkivaltaisen käyttäytymisen mahdollisimman pian, Höysti sanoo.

Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.

Viimeisimmät alueen artikkelit

Tulipalo tuhosi päiväkodin Salossa

SALO Salossa Tupurin alueella, Tammenrinteellä sammutettiin rakennuspaloa kahteen otteeseen keskiviikon 17. huhtikuuta aikana. Tupuri-Anjalan päiväkodissa...

Turun maanantaisessa onnettomuudessa menehtyi iäkäs nainen – poliisi teki surullisen havainnon

TURKU Turussa sattui maanantaina 15. huhtikuuta iltapäivällä vakava liikenneonnettomuus. Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrottiin iltapäivällä, että kyseessä...

Tulipalo uhkasi kesäasuntoa Maskussa – asukkaalta loistavaa toimintaa

MASKU Maskussa syttyi Huhdanniementiellä sijaitseva kesäasunto palamaan maanantaina 15. huhtikuuta illalla. Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai ilmoituksen...

Tuoreimmat artikkelit

Tulipalo aiheutti tuhoa Sastamalassa torstaiyönä

SASTAMALA Sastamalassa syttyi torstain vastaisena yönä 18. huhtikuuta rakennuspalo. Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...

Kerrostalon autotalli tuhoutui tulipalossa Helsingin Kannelmäessä

HELSINKI Helsingin Kannelmäessä sammutettiin myöhään keskiviikkona 17. huhtikuuta iltayöstä rakennuspaloa. Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta...

Omakotitalossa paloi Joensuussa

JOENSUU Joensuun Kiihtelysvaarassa sammutettiin rakennuspaloa keskiviikkona 17. huhtikuuta iltayöllä. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...

Tulipalo tuhosi Karhulan uimahallin saunan Kotkassa

KOTKA Kotkassa sammutettiin rakennuspaloa keskiviikkona 17. huhtikuuta illalla. Kymenlaakson pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta Karhulan...

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä