torstai, 29, helmikuu, 2024

Video: Persujen vaalimainosten sotkija kiinni itse teosta Kokkolassa – yritti spreijata yllättäjän

Näitä luetaan

KOKKOLA

Ilkivallantekijä myöntää videolla tekevänsä ilkivaltaa ja väittää, että hänen maalaamansa maali lähtee kyllä pois maalilla. Pohjanmaan poliisilaitos ei ole toistaiseksi tiedottanut tapahtuneesta.

Pohjanmaan poliisille on tehty ilmoitus epäillystä ilkivallasta. Viranomaisuutiset sai käsiinsä videon, jossa epäilty ilkivallantekijä jäi niin sanotusti kiinni itse teosta sotkiessaan Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaiden vaalimainoksia.

Epäilty rikos tapahtui Kokkolan keskustassa sunnuntaina 19. maaliskuuta valoisaan aikaan, tarkka kellonaika ei ole tiedossa.

Videolta selviää, että oletettu naissukupuolinen henkilö oli sotkemassa persukioskin luukulle kiinnitettyjä vaalimainoksia spraymaalilla. Rohkea ja aktiivinen kansalainen laittoi puhelimen kamerasta videokuvauksen päälle ja meni keskeyttämään käynnissä olleen sotkemisen.

Kansalaisen yllätettyä tekijän, yritti tämä suihkuttaa hänen päälleen spraymaalia.

– Miks sä kuvaat mua? – Siksi koska sä teet ilkivaltaa. – Miks sä kuvaat mua? – Kun sä teet ilkivaltaa, kuuluu videolla.

Ilkivallantekijä myöntää videolla tekevänsä ilkivaltaa ja väittää, että hänen maalaamansa maali lähtee kyllä pois maalilla.

Tilanne päättyi kuvaajan mukaan siihen, kun epäilty lähti juoksemaan paikalta pois ja kuvaaja soitti asiasta poliisille.

Tiedossa ei ole, onko epäilty tekijä poliisin tiedossa ja mitkä rikosnimikkeet poliisi on asiasta kirjannut. Pohjanmaan poliisilaitos ei ole tiedottanut tapahtuneesta. Oletettavasti rikosnimike on vähintään lievä vahingonteko, mutta se voi olla myös vahingonteko, koska kyseessä on vaalihäirintä. Lisäksi riippuen videon kuvaajasta, voi rikosnimikkeenä olla myös pahoinpitelyn yritys, sillä ilkivallantekijä yritti suihkuttaa kuvaajan päälle spraymaalia. Tiedossa ei ole, tekikö kuvaaja tapauksesta rikosilmoituksen.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

  Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -kanavalle klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan! Liittyminen on täysin turvallista, sillä kukaan ei näe puhelinnumeroasi, ei edes ylläpito.

  Näitä uutisia luetaan

  - Mainos -

  Tuoreimmat uutiset

  Ihmisen pelastustehtävä päättyi surullisesti Kotkassa – VU:n tietojen mukaan alaikäinen poika menehtyi

  Kotkasta kuuluu todella surullisia uutisia. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä valtatie 7:lle Kotkan Karhulaan myöhään keskiviikkona...
  - Mainos -

  Yhteistyössä  Intiimisheivaustuotteet netistä