Autoilija ajoi arkkupakastimella punaisia päin Tampereella – poliisi hyllytti kortin

Julkaistu

Autoilija ajoi arkkupakastimella punaisia päin Tampereella - poliisi hyllytti kortin
Kuvakaappaus poliisin videosta. Video katsottavissa alempana.

TAMPERE

Tampereella määrättiin viime viikolla autoilija väliaikaiseen ajokieltoon teoista, mitä yhdenkään autoilijan ei tarvitsisi tehdä. Tapaus sattui Nuolialantiellä Tampereella perjantaiaamuna 2. helmikuuta.

Sisä-Suomen poliisin partio oli valvomassa perjantaiaamuna hetken aikaa liikennevalojen noudattamista. Vanhempi konstaapeli Hannu Huhta-Aho kertoo, että eräs autoilija jätti noudattamatta punaisen liikennevalo-opastimen, eli ajoi ns. punaisia päin. Lisäksi auton tuulilasi oli siten jäässä, että se haittasi näkyvyyttä eteenpäin oleellisesti.

– Ei hyvä, Huhta-Aho toteaa.

Poliisipartio määräsi kuljettajalle päiväsakkoja ja väliaikaisen ajokiellon. Häntä epäillään vakavaa piittaamattomuutta osoittavasta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Ps. Ota Viranomaisuutisten Tube haltuun tosta ylhäältä.

Muita maakunnan uutisia:

Poliisi on tehnyt lisää kiinniottoja Tampereen Holvastissa tapahtuneeseen epäiltyyn tapon yritykseen liittyen.

Viranomaisuutiset uutisoi sunnuntaina 4. helmikuuta Aamulehden tietoihin viitaten poliisioperaatiosta Tampereella. Tuolloin AL:n tiedossa oli, että operaatio oli lauantain 3. helmikuuta ja sunnuntain 4. helmikuuta välisenä yönä Tampereen Holvastissa, ja että poliisi oli ottanut useita ihmisiä kiinni liittyen epäiltyyn henkeen ja terveyteen kohdistuvaan rikokseen.

Maanantaina 5. helmikuuta Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa tapauksesta. Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että poliisi on tehnyt lisää kiinniottoja tapaukseen liittyen.

Tämänhetkisen tiedon perusteella Sisä-Suomen poliisi tutkii tapahtumia tapon yrityksenä. 

– Tutkinnallisista syistä poliisi ei voi kommentoida tapahtumien kulkua tässä vaiheessa tarkemmin esitutkintaa vaarantamatta, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja.

Ravintolan edessä vakava välikohtaus Nokialla – uhria puukotettiin useita kertoja.

Sisä-Suomen poliisi tutkii Nokialla tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa. Viranomaisuutisten tiedon mukaan henkilöä puukotettiin tiistaina 30. tammikuuta useita kertoja Härkitiellä sijaitsevan Ale Pub Mexasin edustalla. Uhrille aiheutui tilanteessa vakavia vammoja.

Sisä-Suomen poliisilaitos vahvistaa välikohtauksen tiedotteella, mutta ei avaa itse väkivallantekoa tarkemmin.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 1990-luvulla syntyneen miehen tänään perjantaina todennäköisin syin epäiltynä mm. tapon yritykseen.

Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan poliisin saaneen tiistain vastaisena yönä noin kello yhden aikaan hälytystehtävän väkivaltarikoksesta Nokian keskustassa sijaitsevan ravitsemusliikkeen eteen. Poliisi oli nopeasti paikalla ja tapasi paikalta vakavia vammoja saaneen uhrin. Poliisi antoi uhrille ensiapua sairaanhoidon paikalle tuloon saakka.

Poliisi aloitti etsinnät epäillyn tavoittamiseksi ja selvisi, että tämä on autolla liikkeellä. Hänen tavoittamiseen osallistui useita partioita. Poliisi sai epäillystä havainnon, mistä käynnistyi takaa-ajo Nokialla keskustassa, valtatie 12:lla ja lopulta valtatie 3:lla. Takaa-ajossa Nokialla pysäytysyrityksen yhteydessä yksi poliisiauto vaurioitui lievästi. Epäilty ajoi kovaa ylinopeutta ja pääsi pakenemaan tilanteesta.

Tiistaina aamulla ennen seitsemää epäilty tavoitettiin Sorinkadulta, jossa hän oli sytyttänyt käytössään olleen auton palamaan ja hän antautui poliisille. Poliisi otti epäillyn kiinni.

Miestä epäillään tässä vaiheessa tapon yrityksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta.

Rattijuoppo törttöili urakalla Nokialla – yhtä henkilöä pyydetään ilmoittautumaan Nokian poliisille.

Nokian liikenteessä tapahtui keskiviikkona 31. tammikuuta aamupäivällä vakava tapaus. Hätäkeskuksesta annettiin poliisille tehtävä, jonka mukaan Nokian keskusta-alueella kulki henkilöauto, jonka kuljettaja on mahdollisesti päihtynyt.

Poliisipartio havaitsi kyseisen ajoneuvon olevan lähdössä terveysaseman parkkipaikalta Maununkadulta, jossa auto ajoi lumipenkkaan. Partio kytki poliisiautoon hälytys- ja pysäytysvalon. Kun päihtyneeksi epäilty kuljettaja peruutti parkkipaikalla lumipenkasta pois, parkkipaikalla ollut jalankulkija oli vaarassa jäädä peruuttavan ajoneuvon alle.

Ajoneuvo lähti liikkeelle poliisipartion seuratessa, yrittäessä pysäyttää ja estää ajoneuvon ajon. Härkitien ja Maununkadun risteyksessä päihtyneeksi epäillyn kuljettajan ajoneuvo törmäsi risteysalueelle pysähtyneeseen autoon. Poliisipartiota pakeneva ajoneuvo jatkoi matkaansa ja käytti paetessaan välillä vastaantulevan liikenteen ajokaistaa. Auto törmäsi pakomatkalla myös toiseen sivullisen autoon.

Poliisipartio yritti pakomatkan aikana pysäyttää autoa ajamalla poliisiauton kiinni pakenevaan ajoneuvoon useita kertoja. Pakeneva ajoneuvo pystyi väistämään myös piikkimaton, jonka toinen poliisipartio oli tielle laittanut. Pakenevan auton kuljettaja menetti lopulta autonsa hallinnan Nokian Koskenmäen alueella ajautumalla autolla lumipenkkaan. Poliisi otti kuljettajan kiinni. Tapahtuma-aikaan liikkeellä oli runsaasti muita tienkäyttäjiä.

Auton kuljettajana toiminutta henkilöä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Henkilöä, joka oli vaarassa jäädä peruuttavan auton alle Nokian terveysaseman pihassa, pyydetään ottamaan yhteyttä Nokian poliisiasemalle puh. 0295 445 888. 

Yrittäjä pyytää havaintoja: Ravintola Wanhaan Tappiin murtauduttiin Tampereella – kaksikon saaliiksi mm. kassalipas ja alkoholia.

Tampereella tehtiin keskiviikkoaamuna 31. tammikuuta liiketilamurto. Nekalassa, Jokipohjantie 18 -osoitteessa sijaitsevaan Ravintola Wanhaan Tappiin murtauduttiin hieman ennen aamukuutta. Asiasta kertoo Wanha Tappi sosiaalisessa mediassa Tampere -facebookryhmässä.

Ravintola pyytää tunnistusapua videon henkilöistä ja havaintoja eritoten ravintolan lähistöllä kello 05.53 aikaan liikkuneilta henkilöiltä.

Kaikki vihjeet voi lähettää itse ravintolalle ravintola@wanhatappi.fi. Ravintola lupaa tekijöiden jäljille johtaneesta vihjeestä 500 euron palkkion.

Ravintolasta vietiin kassalipas, huomattava määrä alkoholia ja jotain pientä tavaraa, ravintolasta kerrotaan Viranomaisuutisille.

Viranomaisuutiset ei ole tavoittanut Sisä-Suomen poliisia kommentoimaan tapausta.

Ps. Ota Viranomaisuutisten Tube haltuun tosta ylhäältä.

Ei ollut juopon tuuria matkassa: Poliisi poikkesi pikkutielle – vastaan tuli vain yksi auto ja sen kuljettajan kortti on pitkään kuivumassa

Jokainen on varmasti joskus ihmetellyt, miksi poliisi tulee vastaan pikkutiellä, tai miksi ihmeessä poliisi ajaa kotitalon ohitse, vaikka asuu syrjässä. Tätä on tapahtunut ennen muinoin useinkin, mutta nykyään yhä harvemmin.

Pirkanmaalla kuitenki partio poikkesi pikkutielle ja se kannatti. Asiasta kertoo Sisä-Suomen poliisilaitoksella Pirkanmaan alueella virkaansa suorittava vanhempi konstaapeli Hannu Huhta-Aho.

– Välillä pienille teille poikkeaminen kannattaa. Yksi ainoa auto liikkeellä ja partio pysäytti sen, Huhta-Aho kertoo.

Partio suoritti auton kuljettajalle seulonta-alkometripuhalluskokeen, ja nyt kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Hänet määrättiin poliisipartion toimesta väliaikaiseen ajokieltoon.

Huhta-Aho ei avaa tarkemmin puhalluskokeen tulosta, mutta se on ollut vähintään 1,20 promillea tai 0,53 mg/l, sillä kyseiset tulokset ovat törkeän rattijuopumuksen rajat Suomessa.

Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.

Viimeisimmät alueen artikkelit

Yksi henkilö menehtyi henkilöauton ja rekan nokkakolarissa Ylöjärvellä

YLÖJÄRVI Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoitohenkilöstöä hälytettiin liikenneonnettomuustehtävälle Pirkanmaalle Ylöjärvelle aikaisin keskiviikkona 17. huhtikuuta aamulla kello...

KRP:ltä lisätietoja Juupajoen operaatiosta: uhri on vuonna 1991 syntynyt nainen

JUUPAJOKI - RUOVESI Viranomaisuutiset on pitkin päivää uutisoinut Pirkanmaalla tapahtuneesta suuresta poliisioperaatiosta. Operaatio sai alkunsa...

Huittisten asuntomurto: Anastettu omaisuus on pääosin saatu poliisin haltuun – tapausta tutkitaan törkeänä varkautena

HUITTINEN - SASTAMALA Viranomaisuutiset uutisoi perjantaina 12. huhtikuuta huomiota herättäneestä poliisitehtävästä Sastamalassa. Kyse oli aiemmin...

Tuoreimmat artikkelit

Ihminen menehtyi kiskobussin alle Joensuussa

JOENSUU Joensuussa sattui vakava onnettomuus keskiviikkona 17. huhtikuuta illansuussa. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito hälytettiin raideliikenneonnettomuustehtävälle...

Poliisi tutkii Kokkolassa viime viikonloppuna tapahtunutta epäiltyä henkirikosta

KOKKOLA Pohjanmaan poliisi tutkii Kokkolassa tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa. Pohjanmaan poliisi vaati keskiviikkona 17. huhtikuuta Pohjanmaan...

Tulipalo tuhosi päiväkodin Salossa

SALO Salossa Tupurin alueella, Tammenrinteellä sammutettiin rakennuspaloa kahteen otteeseen keskiviikon 17. huhtikuuta aikana. Tupuri-Anjalan päiväkodissa...

Kotkassa valvotaan sekä liikennettä, että pysäköintiä tehostetusti ensi viikon keskiviikkona

KOTKA Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedottaa poliisin ja Kotkan kaupungin järjestävän yhteisen valvontatempauksen osana poliisin liikenneturvallisuuden teemaviikkoa. Kaakkois-Suomen...

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä