sunnuntai, 1, lokakuu, 2023
spot_img

Kauppojen yö työllisti Ylivieskan poliisia: pääosassa etenkin nuoret – mm. yhtä puukotettiin ja kaksi alaikäistä pahoinpideltiin

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

YLIVIESKA

Nuorison päihteiden käyttö ja häiriökäyttäytyminen aiheutti lukuisia poliisitehtäviä. Poliisi otti kiinni useita henkilöitä häiriökäyttäytymisen takia. Osa heistä oli alle 18-vuotiaita.

Nuoret työllistivät Ylivieskan poliisia perjantai-iltana 1. syyskuuta ja lauantaiyön 2. syyskuuta välisenä aikana, tiedottaa Oulun poliisilaitos. Poliisi kertoo, että nuoret käyttivät päihteitä ja aiheuttivat häiriötä Ylivieskan keskustassa perjantai-iltana pitkälle yöhön saakka. Poliisi otti kiinni useita häiriötä aiheuttaneita, joista osa oli alaikäisiä.

Kauppojen yö -tapahtuma keräsi runsaasti ihmisiä Ylivieskaan perjantai-iltana. Liikenne ruuhkautui paikoitellen Savontiellä ja Savarin alueella. Illan ja yön aikana Ylivieskan keskustaan kokoontui paljon nuoria. 

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Poliisin näkökulmasta illan ja yön tapahtumat poikkesivat huomattavasti normaalista viikonlopusta. Nuorison päihteiden käyttö ja häiriökäyttäytyminen aiheutti lukuisia poliisitehtäviä. Vakavimmat rikokset tehtiin torin ja Asemakadun välisellä alueella, yhtä ihmistä puukotettiin, ja hetkeä aiemmin kaksi alaikäistä pahoinpideltiin.

Poliisi otti kiinni useita henkilöitä häiriökäyttäytymisen takia. Osa heistä oli alle 18-vuotiaita. Poliisi kirjasi sakkoja muun muassa huumausaineen käyttörikoksesta, virkamiehen vastustamisesta, haitanteosta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Huolestuttavaa on se, että yksittäiset nuoret pyrkivät hakeutumaan väkivaltatilanteihin.   

Poliisi muistuttaa, että päihteiden välittäminen alaikäisille on lailla kiellettyä ja muutenkin vastuutonta käytöstä. Se kehottaa alaikäisten huoltajia olemaan kiinnostuneita nuorten tekemisistä ja sopimaan heidän kanssaan ainakin seuraavista pelisäännöistä: mitä saa tehdä, missä ja kenen kanssa saa olla sekä milloin pitää tulla kotiin.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –
- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA-Yhteistyössä
Intiimisheivaustuotteet netistä